9 Eylül 2010 Perşembe

Sıra sende Sırbistan... Türkiye:95 - Slovenya: 68


Yarı finaldeyiz.Çok mu oluyoruz? Hayır çok olmuyoruz tabiki. Muhtemelen bizim maçı izleyen Sırbistan ve Amerika "bu Türkler çok oluyorlar" diyip, tırnaklarını yemeye başladılar. Oyuncularımız her maç adeta bir kartopu edasında büyüyerek ilerliyorlar ve bir çığ, bir kasırga gibi oynadıkları her rakibi alt ediyorlar. Yıllar önce Uefa kupası finali sonrası Galatasaray kalecisi Taffarel Türkçe olarak “seyirci, takım, oyun, kupa her şey çok güzeaal” demişti. Aynı şeyler bugün içinde geçerli. Maç öncesinde bir çok şey söylüyoruz, Milli takımımız da “bırakın yorumları sonuca bakın” dercesine bizi mat ediyor. Helal olsun. Elinize, yüreğinize, gönlünüze sağlık. Turnuvanın en olumlu basketbolunu oynayan takımlarından biri olan, bulunduğu zorlu gurubu sadece Amerika yenilgisiyle tamamlayıp çeyrek finale kadar gelen takıma 65 sayı attırmak. Bunu kelimelere dökmek bile oyuncularımızın sahadaki performansına saygısızlık olur. Sadece şöyle söyleyeyim. Daha ilk periyotta 13 sayı ile farkı açtık, ilk yarı attığımız 50 sayıyı 15 asist gibi muaazam bir dereceyle bulduk. Hatta %67 gibi akıl almaz bir şut yüzdemiz vardı ve rakibi %35’de tuttuk. Yani daha ilk yarıda şarteli indirdik. Sonrası festival havası…

Attığımız 95 sayıyı 10/17 üçlük isabeti, 22/32 2 sayı yüzdesi, 24 asist, 7/24 asist-top kaybı oranı,%64 gibi akıl almaz bir yüzdeyle tamamladık. Bunları anlatacak söz gerçekten yok. İnanmak başarmanın yarısıdır derler ama bizim takımımız için İnanmak maçı kazanmak, hırs önde olmak, mücadele de her maçı 20 sayı civarında farkla bitirmek anlamına geldi. Fazla bir şey söyleyip galibiyeti gölgelemeyelim. Bu saatten sonra sözün de anlamı yok. Takımımızın performansı ortada. Açık ara turnuvanın en iyi takımıyız. Rakip artık Sırbistan ve Cumartesi akşamı onları da yeneceğimize şüphem yok. O maçı da alıp sokaklara dökülüp “12 Dev Adam” şarkılarıyla “Dağ başını duman almış” melodileriyle finale adım atacağız inşallah. Cumartesi gününü iple çekiyorum şu andan itibaren. Teşekkürler “12 dev yürek” bu erken bayram hediyesi için… Hidayetin de maç sonu NTV canlı yayınında söylediği gibi: “nasıl sakin olalım”

İlgilenenler için :
SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER: Jose Anibal Carrion – Anthony Jordan – Christiano Maranho

TÜRKİYE (95): Cenk Akyol 2, Sinan Güler 12 (2 ribaund), Barış Ermiş (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 10 (2 asist), Ersan İlyasova 19 (5 ribaund- 1 asist), Semih Erden 6 (5 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri 10 (1 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 8 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 4 (2 ribaund), Ender Arslan 5 (5 asist), Ömer Aşık 9 (5 ribaund), Hidayet Türkoğlu 10 (4 ribaund- 7 asist)

SLOVENYA (68): Uros Slokar 10 (4 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 8 (1 ribaund- 2 asist), Hasan Rizvic (1 ribaund), Sani Becirovic 16 (4 ribaund- 6 asist), Samo Udrih, Bostjan Nachbar 16 (3 ribaund), Goran Dragic 5 (2 ribaund- 2 asist), Goran Jagodnik, Miha Zupan 3 (1 ribaund), Gasper Vidmar (4 ribaund), Primoz Brezec 10 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 27-14
2.PERİYOT: 23-15
3.PERİYOT: 21-12
4.PERİYOT: 24-25

1 yorum:

selim al dedi ki...

bu hafta tv ekranı yok mu movement?

Blog Widget by LinkWithin