6 Temmuz 2008 Pazar

Bundesliga Fikstür

Almanya'da 2008/2009 sezonu 15 Ağustos'ta başlıyor. Son şampiyon Klinsmannlı Bayern Münih ilk hafta evinde Hamburgla oynayacak. 2.ligden yeni gelen Daum-Ümit Özat-Mondragon üçlüsünün takımı Köln, 3.lig gol kralı olan Mahir Sağlık'ı transfer eden Wolfsburg deplasmanında iken; Sinanın takımı Bochum da Karlsruhe deplasmanında.

Yeni sezonda beğendiğim 2 adet yenilik var. 1991'da kaldırılan bir kural yeniden uygulamaya kondu. Buna göre bundesliganın 17. ve 18.si 2.lige direkt düşerken 16.sı 2.ligin 3.sü ile düşme/kalma maçı yapacak. 2.olarak da UEFA Kupasında Perşembe günleri maç yapan takımlar pazartesi günleri maçlarını oynayabilecek.

Almanya Kupası ise ligden 1 hafta önce 7 Ağustos'ta başlayacak, 30 Mayıs'ta Berlin'deki finalle bitecek. Bence biz de acilen hem kupa finalinin yerini final maçından 1 hafta önce belirlemek yerine sene başında belirlemeli hem de kupa maçlarının ilk turlarını herkesin takımlarını özlediği Ağustos ayında oynamalıyız. Takımlarımız hazırlık maçı niyetine İsviçre bilmem kaçıncı ligindeki takımlarla oynayacağına bizim bilmem kaçıncı ligindeki takımlarla oynasınlar hem tribünler dolsun hem de kupanın itibarı artsın.

İlk hafta programını biz verelim, tamamına isteyen buradan bakabilir.

Bayern Münih - Hamburg SV

FC Schalke 04 - Hannover 96

VfL Wolfsburg - FC Köln

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC

Karlsruhe SC - VfL Bochum

Energie Cottbus - 1899 Hoffenheim

Arminia Bielefeld - Werder Bremen

Bor. Mönchengladbach - VfB Stuttgart

1 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Onlar da Premier Lig ile aynı hafta başlıyorlar... İzleyemeyeceğim bu hafta oynanan maçları maalesef... Gönlüm Bayern ile beraber olacak... Bir de Mondili Köln'e sampatimiz var...

Blog Widget by LinkWithin