1 Temmuz 2008 Salı

Almanya:0-1:İspanya











Finali bu saatten sonra yazmak ikinci kez ısıtılmış yemek yemeğe benzer ama ne yapalım, turnuva başladığından beri takip ettiğimiz maçları yazmaya gayret gösterdik, en mühim maçı yazmadan olmaz. Bir buçuk ay sonra gibi bekarlığa son vereceğimden dolayı, her geçen gün işler sıkışınca internet dünyasından ve dolayısıyla bloglardan uzak kalıyorum, şimdiden peşinen söylemekte yarar var Eylül ayına kadar blogtaki performansım ister istemez düşecek, "gözbek" dostum blogu ayakta tutmaya destek verir umarım bu periyod boyunca... Uzatmadan maça geçelim... Bir yanda çocukluğumuzun favori takımı Almanya, diğer taraftan renklerine aşık olduğumuz İspanya...Almanlar top oynamadan bizi elediler, "kıl olduk" kendilerine ama turnuvanın kuralları gereği Avrupa üçüncüsü olmamız için kazanmalarını bekliyoruz... Bir de gözbek uzun derlemeleri sonucu Panzerler kazanır demez mi, Almanya görmüş adam bilir dedik... Maça Almanlar iyi başladılar gibi ama zaman geçtikçe İspanyollar ipleri ellerine aldılar, hatta Almanlar kendi kalelerine dahi atıyorlardı ki, Lehmann hayatının refleksini yaptı belki... Ama turnuvanın en hoş top oynayan takımı İspanyollar, finale de yakışır oynayınca, 33te Torres'le golü buldu... Rüzgarın oğlu misali Torres arkadan gelip Lahn'ı geçerek hafızalara kazının bir gol yaptı... Liverpollu adına sevindim, bu sene kupa kaldıraramıştı, Avrupa'nın en büyüğü kupasını takımına kazandırma onuruna erişti... İkinci devre Löw kazanmak için oyuncu değişikliklerine baş vurdu ama onlardan istediğini hiç alamadı... Bizim maçta elenmeleri halinde sahanın en kötüsü olacak olan Lahm golü atınca maçın adamı seçilince, Almanlar finalde de kendisinden ümitliydiler ama sadece 45 dakika oynayabildi, keşke onda da oynamasa demiştir bir çok Alman... Gol gelmeyince Kuranyi ve Gomez'e sarıldı Löw ama sağlam İspanyol defansını geçemediler. Gomez tam bir hayal kırıklığı yaratırken, Kuranyi de zavallıları oynuyordu sahada... "Dede" Aragones'in takımı attığı golü koruyunca, kendimi bildim bileli ilk kupasını da aldı... Tebrik ediyoruz sarı-kırmızılıları...

Luis Aragonés, İspanya Teknik Direktörü: "İyi top yapan, iyi pozisyon bulan ve özellikle iyi mücadele eden bir takım olduk ve kupayı da hakkımızla kazandık. İlk olarak takımı kurduğumda, bu takımın çok başarılı olabileceğini söylediğimde, oyuncularım onlara güven vermek için bunu söylediğimi zannettiler ama gerçeği gördüler. Bugün tüm İspanya'nın mutlu olduğu bir gündür ve bunu doyasıyla yaşamak lazım bu coşkuyu. Ben duygularımı dışa vuran biri değilim bu sebeple eleştiriliyorum ama sevincimi içimde yaşarım..."
Joachim Löw, Almanya Teknik Direktörü: "İlk olarak rakibimizi kutluyorum, turnuva boyunca oldukça başarılı maçlar çıkardılar, bugün de bizden üstün oynadılar. Turnuvanın geneline bakılırsa takımımın performansından memnunum ama bu maçtan çıkaracağımız bazı dersler var, bu eksikliklerimizi en kısa zamanda çözüp, Dünya Şampiyonası elemelerinde başarılı olmak istiyoruz."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin