9 Temmuz 2008 Çarşamba

Takım Kamp Kuralları


Beşiktaş kampında çıkan terlik kavgasından sonra, kamplarda futbolcuların uymak durumunda kaldığı kurallar da merak edilmeye başlandı. Genelde "futbolcular ne kadar rahat, iki idman yap, bütün gün hotelde yat" diye bir yargı vardı halk arasında, ama her meslekte çalışanların uymak zorunda olduğu gibi futbolcular da bazı kurallara göre davranmak zorunda maç öncesi ve sonralarında, tabii en azından ciddi takımlarda... İşte aşağıda Capello'nun İngiltere milli takımının başına geçtikten sonra koyduğu kurallardan bazıları yer almakta:
  • Yemeklere ve toplantılara geç kalınmayacak, oda servisi tamamen yasaktır ve cep telefonu sadece oyuncuların odalarında kullanılacak.
  • Oyuncular yemeklerini beraber yiyecekler ve kıyafetleri sporcuya yakışan şekilde olacak. Maçlarda ve taraftarların arasındayken takımın eşofmanları giyilecek.
  • Oyunculara soy isimleriyle hitap edilecek.
  • Sevgililer, eşler ve menajerler takımın kamplarına alınmayacaklar.
Bizim takımlarımızın kamp kuraları nasıldır, bilmem, ama terlik vakasından öğrendiğimize göre Beşiktaş ve Galatasaray'da terlikle yemeğe inmek yasak. Başka nasıl yasaklar var acaba, buyurun, liste oluşturmaya...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sigara ve içki kullanılmaması bütün kulüpler için geçerli olan bir kuraldır bildiğim kadarıyla. Ayrıca, Capello'nun aksine Fatih Terim, motivasyon olması amacıyla milli kamplara sevgili ve eşleri alıyor.

Blog Widget by LinkWithin