29 Haziran 2008 Pazar

Final

Tatlı rüyanın bu son kapışmasında herkes bir tarafa bahis oynarken takımların ilk 11lerine Mustafa Denizli misali maçtan önce bir maç yaptırmak geldi içimden.


Kaleci
Iker Casillas (İspanya) vs. Jens Lehmann (Almanya)
Takımlar arasında en bariz farkın olduğu mevki. Haginin 0-2lik Dortmund maçında şamar oğlanı yaptığı gün Lehmann benim gözümde kalecilik karizmasını kaybetmişti. Casillas her ne kadar tam kapasite oynamasa da İtalya maçındaki performansı büyük maçların adamı olduğunu gösterdi.
.
Sağ Bek
Sergio Ramos (İspanya) vs. Arne Friedrich (Almanya)
Ramosun ofansif yönü çok iyi ama o oranda da defasta da hatalar ve gereksiz fauller yapıyor. Friedrich de fena değildi bu turnuva. Hangisini transfer edelim diye bana sorsanız, hiç farketmez ucuzunu kap gel.

Göbek defans
Marchena / Puyol (İspanya) vs. Mertesacker / Metzelder (Almanya)
Katalanların gururu Puyol benim gözümde tam bir görev adamı. Dünyanın en iyi 11inde defansın göbeğine koyacağım isim. Marchena ile de uyumlu gidiyorlar. Mertesacker - Metzelder ikilisi de bu turnuvada hata yapmayan ender stoperlerden biriydi. Kolay kolay bu maçta göbekten gol pozisyonu göremeyeceğiz gibime geliyor.

Sol Bek
Joan Capdevila (İspanya) vs. Philipp Lahm (Almanya)
Villerealin bence Nihattan sonraki en önde gelen oyuncusu olan Copdevila yine de Lahm kadar etkili olamadı bu turnuvada. Bizim maçta Lahm her topu aldığında "la kapatın şunun" önünü diye bağırmalarım ne yazık ki hiç boş çıkmadı. Bu sözü söyleme sırası şimdi İspanyollarda.

Sağ Kanat
Andres Iniesta (İspanya) vs. Bastian Schweinsteiger (Almanya)
Bu kıyaslamayı turnuva öncesi yapsaydım kesinlikle Iniesta derdim. Ama turnuvada Schweinsteiger hayatının topunu oynarken Iniesta da bir o kadar forumsuz.

Orta Saha
Senna / Xavi / Fabregas (İspanya) vs. Hitzlsperger / Rolfes / Ballack (Almanya)
Fabregas turnuvaya yedek başladı sonra 2.yarıda oyuna girdi ardından ilk 11e yükseldi. Rolfes ve Hitzlsperger de Fringsin sakatlığından sonra forma şansı bulan ilave oyuncular. Xavi attığı gol dışında turnuvada silik kaldı. Ballack oynarsa orta saha Almanların avantjında olur oynamazsa herhalde Frings oynar, o zaman işler %50-%50 gider.

Sol Kanat
David Silva (İspanya) vs. Lukas Podolski (Almanya)
Bu kanatta da rekabet büyük. Podolski Almanyayı grup maçlarında sırtlayan isim. Silvanın da bir golu ve her geçen gün yükselen formu var. Podolskinin ayrıca David Villa da sakat olduğuna göre atacağı 1 golle gol kralı olma şansı var bu da ekstra motivasyon verebilir ona.

Forvetler
Torres / Guiza (İspanya) vs. Klose / Gomez (Almanya)
Belki Löw Podolskiyi forvet oynatıp turnuva bitsek de gitsek diye bekleyen Gomezi yedeğe çekebilir. Torres ortalarda pek görünmez iken Klosenin de "Aman ben tarihe geçeyim" diye bir iddiası yok. Orta seviyede oynayan Guizadan da pek birşey beklemiyorum açıkçası. Yani bu turnuvada goller orta saha oyuncuların gelir bence.

Lafı uzatma kim kazanır onu söyle derseniz, Almanyadan başkasını tanımam.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ah be abi hiç biri tutmamş,nese sağlık olsun =)))

Adsız dedi ki...

sergio ramos'a haksızlık etmişsiniz sanki biraz.

Adsız dedi ki...

ispanyollar sahadan sildi almanları,sen hala ömer üründül gibi almanları savunuyorsun.elendiysek almanlara elendik diye de gururlanıyorsundur sen bi de!adamlar elimizden kaçtı...

Adsız dedi ki...

ulen siz de maç bitince yapıyonuz yorumlarınızı kaşar yazarlar gibi, maçtan önce nerelerdeydiniz???

Blog Widget by LinkWithin