18 Haziran 2008 Çarşamba

Fransa:0-2:İtalya










Goller:Pirlo 25', De Rossi 62' (İtalya)

Romanya'nın işleri karıştırdığı ölüm grubunun, "olmak ya da olmamak " maçında karşı karşıya geldi son dünya kupası finalistleri, ya da başka bir deyişle erken final diyebiliriz bu maça... Zidane'dan sonra toparlanmaya çalışan Fransa, Domenech'in yönetiminde eski parlak günlerini arıyordu ve ellerindeki en büyük koz da Ribery idi. Zaten bizim "Ferraribery" de kendini İtalya maçını oldukça fazla hazırlamıştı ama hiç olmayacak bir pozisyonda, hiç olmayacak şekilde sakatlandı... başka dramlar görecek miyiz bilmem ama Ribery'nin göz yaşları içimi burktu. O talihsiz olaya kadar gözlerim Fransa-İtalya maçında,gönlüm grubun diğer maçında Romanya'nın kazanmasından yanayken, artık Hollanda'nın ardından gruptan "horozların" çıkması için dualar etmiştim... Tabii, Abidal 24. dakikada Toni'yi kaçırıp bir de düşürünce, hem takım 10 kişi kaldı, hem de bir eksik, böylece Fransa'nın çıkması iyice hayal oldu. Turnuvada yıldız olmasını beklediğimiz Nasri'de 3-5 dakika oyunda kalıp çıkınca, oyun iyice zevkzişletşti... İkinci devre De Rossi çakıp, Henry'nin rakip kaleye yapması gerekeni kendi kalesine yapıp, topa dokununca, maç da daha 62. dakikada bitmiş oldu Fransızlar için...Donadoni bir şekilde yırttı, ya da son bir maaş almayı daha garantiledi ama Domenech artık kendine başka diyarlarda iş aramaya başlayabilir...

Raymond Domenech, Fransa Teknik Direktörü:" Oyuncun sakatlanıp, kırmızı kart görüp bir de yenik duruma düşersen, maçı çevirmen oldukça zor. fakat ben bu takımla gurur duyuyorum, genç bir takımız ve Dünya Kupasında oldukça başarılı olacağız."
Roberto Donadoni, Italya Teknik Direktörü:" İki yıldır çalışan oyuncularım için bu galibiyet bir ödül gibi oldu, hakkımızı almaya başlıyoruz yavaş yavaş. Fransa'yı da maçı bırakmayıp mücadele ettikleri için kutluyorum. Bundan sonrası daha zor olacak, İspanya oldukça güçlü bir takım, çeyrek finalde zorlu bir mücadele olacak..."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin