13 Haziran 2008 Cuma

Hırvatistan:2-1:Almanya










Goller:Srna24', Oliç62'(Hırvatistan) Podolski 79' (Almanya)

Maç öncesi Almanların, Hırvatları yenmesi için birçok önemli sebep gösteriliyordu: Almanlar son 7 karşılaşamadan 5ini kazanmış, Hırvatlar Almanları en son 98de yenmiş, Panzerler oynadıkları son 7 maçı kaybetmediler, Hırvatlar son 5 maçta 1den fazla gol atamazken, Almanlar ise 2den fazla attılar hep... İstatistik futbolda her ne kadar önemli olsa da, yine de "top yuvarlaktır", şans kimden yanaysa ve kim daha çok kazanmak isterse kazanıyor... Doğu Avrupa futboluna bayıldığımı bu blog takipçileri bilir ama kupa yorumlarımda çocukluğumuzun favori takımının da Almanlar oluğunu belirtmiştim... Böyle bir ortamda sonucunu beklediğim maçta, Hırvatlar, Löw'un takımını yenerek grupta puanlarını 6ya çıkardılar... Bu arada maçı İngiltere teknik direktörü Capello da izlemiş, bol bol notlar tutmuştur umarım, yoksa Hırvatlar İngilizlere Dünya Kupası yolunda da çelme takabilirler... Çalıştırıcıdan bahsetmişken, Biliç gibi adamlara bayılıyorum, takımıyla beraber maçı yaşıyorlar, helal olsun...

Slaven Bilić, Hırvatistan Teknik Direktörü:"Oyuncularım harikılade bir oyun ortaya koydular, ki muhteşem oynamazsanız almanları yenemezsiniz. Wembley'de İngilizleri yenmekten daha önemli maçtı bu benim için, şimdi grupta avatajlı duruma geçtik. Kupanın favorisi kim olur sorusuna, İsviçre dışında herkes diyebiliriz, çünkü onlar çıkamamayı garantilediler... Kulübede oturan hocalar gibi değil de sahadaki oyuncularla beraber maçı yaşamayı seviyorum, böylesi daha zevkli...."
Joachim Löw, Almanya Teknik Direktörü:" Geri dönüp maça baktığımızda, kaybetmeyi hak ettik diyebilirim. Kazanmak için gerekli istek ve özveriyi göstermedik. Hırvatlar golü bulunca geri çekildiler ama biz 'adam gibi' üstlerine gidemedik. Bir çok maç kaybettik futbol hayatımızda, o yüzden kaybettiğimiz maçta kalmayıp, ileri bakmayı öğrendik. Şimdi hedef Avusturya maçı."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin