10 Haziran 2008 Salı

Hollanda:3-0:İtalya








Hollanda, turnuvanın en hızlı maçında son Dünya Şampiyonu İtalya'yı parçaladı ve EURO2008 Şampiyonluğu için rakiplerine büyük bir gözdağı verdi...Maçın ilk yarısında sahanın her yerinde turuncu renkli oyuncular vardı ki devre arasındaki istatiskiklerde "portakkalların" İtalyanlardan 3-5 km daha fazla koştukları farkı yansıdı televizyon ekranlarına... Nistelrooy'un golü için herkes ofsayt derken, yardımcı hakem "futbolseverlere" ders veriyordu: Ofsayttan kaçmak için saha dışına çıkan defans oyuncu hala oyundadır... Tabii bir de Sneijder gerçeği vardı, müthiş oynadı, oynattı, bir de gol attı... İkinci yarı, İtalyanlar biraz daha dengeyi sağlamaya çalıştılar, Del Pierro'nun girmesiyle, pozisyon da buldular ama yine gol Hollanda'dan geldi... Hollandalılar "fiziksel" özellikleriyle ön plana çıkarken maçta, İtalyanlar da "yakışıklı abi bu herifler" dedirtti maçı izlediğim kahvedekilere...Donadoni de şimdi ülkesinde Fatih Terim'in uğradığı eleştirilere uğrarken Van Basten zevkten dört köşe...
Marco van Basten, Hollanda teknik Direktörü:" Tarihi bir skor elde ettiğimiz için mutluyum, ama beni sevindiren maçın sonuna kadar tempolu oynayıp, oyuna asılmamız. Turnuvada zor bir takıma karşı maç kazandık, lakin Fransa'ya kaybedersek, sorunlar tekrar başlayabilir, o sebeple önümüzdeki maça kadar iyi dinlenip, aynı oyunu tekrarlamak istiyoruz."
Roberto Donadoni, Italya Teknik Direktörü: "Yediğimiz ilk golden sonta toparlanma fırsatı bulmadan ikinciyi yememiz kötü oldu, kendi hatalarımızın bedelini ödedik. Şimdi toparlanıp, romanya maçına hazırlanmalıyız, Hollanda maçı artık taih oldu ve gelecek bizi bekliyor, Romanya'yı ynersek avantajlı duruma geçeriz."


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin