14 Haziran 2008 Cumartesi

Hollanda:4-1:Fransa













Goller: Kuyt 9', Van Persie 59', Robben 72', Sneijder 90+2' (Hollanda), Henry 71' (Fransa)

Hollanda, kupaya fırtına gibi başladı, ölüm grubunda hiç beklenmedik skorlar çıkarmayı bildi Van Basten'in takımı. İtalya'ya üç attıktan sonra, dün gece de Fransa'yı dörtlediler... Savaş Ay'ın deyimiyle "fişşekkk" gibi bir takım yapmışlar... Kalede Van der Saar, hem şanslı hem de tecrübeli olarak rakibin ataklarına engel oluyor, Manchester'da geçirdiği mükemmel sezon hala devam ediyor... Orta sahada Engelaar, mehmet Topal tarzı bizim insanımızın pek görmediği ama "hayati" işler yapıyor, Sneijdeer formunun zirvesinde... Nistelrooy, Kuyt, Persie, Robben ise makineninin aksamayan dişleri durumunda... Bütün bu övgülere rağmen, ne var ki içimden geçen bir his, birçoklarının düşüncelerinin aksine Hollanda'nın kupayı alamayacağı yönünde... İtalya ve Fransa maçlarını farklı kazanmlarına rağmen oldukça fazla pozisyon verdiler ki defanslarında, rakipleri biraz şanslı ve becerikli olabilse, tarihsel skorlar çıkabilirdi "ölüm grubu" maçlarında... Fransa, Riberry'e dayalı oyununda dün gece iki yarıda da pozisyonlar buldu, ama Henry gol yapma konusunda oldukça "cimri"ydi... Oysa, Hollandalılar ellerine geçen fırsatları jenerik gollere çevirmesini çok iyi bildiler... Şimdi Laleler, grubun sürpriz takımı Romanya ile oynayacaklar ve defanslarında pozisyon vermeyen bir takım Balkan ekibi... Onlar da Hollanda gibi kontra atak yapmayı ve "yakalarsam çakarım" statejisini seviyorlar... Fransa yıllardır Zidane'a dayalı olarak oynamaya alıştığı oyunda, lider bir orta saha oyuncusunu arıyor hala... Genç yetenekler, bu kupayı kaldıracak seviyede gözükmüyorlar...
Marco van Basten, Hollanda Teknik Direktörü:"Grubun iki büyük takımına karşı oynadığımız bu maçlardan dolayı takımımla gurur duyuyorum. Bu gece biraz şanslıydık, özellikle ikinci yarı Fransa baskısı altındayken ve golü yedikten sonra, en gerekli anda Robben golü attı. Romanya maçında taraftarımız için aynı performansı sergilemek zorundayız."
Raymond Domenech, Fransa Teknik Direktörü:"En güçlü yanımız defansımızdı ve o bölgede hatalar yapmamız bizi zor duruma soktu. Özellike kornerden erken yediğimiz gol, oyun statejimizi değiştirdi. geride olmamaıza rağmen yine pozisyonlar bulduk ama golü atamadık. Şimdi İtalya ile kritik bir mücadeleye çıkacağız lakin herşey bize bağlı değil. Hollanda gruptan çıkmayı garantileyince, aynı kadro ile çıkmaz Romanya maçına ve orada beklenmedik skorlar alınabilir. İtalya'yı yenip Hollanda'nın kazanmasına dua edeceğiz."

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"

Blog Widget by LinkWithin