22 Haziran 2008 Pazar

Hollanda:1-3:Rusya










Goller: Van Nistelrooy 86' (Hollanda); Pavlyuchenko 56', Torbinski 112', Arshavin 116' (Rusya)

İsveç'i 2-0 ile geçen Rusları izleyen Van Basten'in o gece uyuyamayacağını ve Hollandalıların çeyrek finalde hiç ummadıkları bir yenilgi alacaklarını belirtmiştik daha önceki maç yazımızda... Laleler diyarının çocuklarının attığı gollere bakıp, çoktan turnuvanın galibibi ilan eden "skor yorumcuları" da dün gece Rusların oyunu karşısında soğuk bir duş almış oldular... aslında Ruslar bir bakıma da 88 Avrupa şampiyonasında biri Marco Van Basten'den gelen iki golle kaybettikleri finalin intikamını da almışlardı Hollandalılardan... ilk maçta Arshavin'siz oynamaya çalışan Ruslar, İspanyollardan beklemedikleri bir yenilgi almış ama Hiddink, takımı çabuk toplamış vearka arkaya seri galibiyetlerle gruptan çıkıp Hollandalıların önüne dikilmişlerdi... Forvette Pavluchenko, önüne gelen pozisyonları golle sonuçlandırsa, maç uzatmaya dahi gitmeyecek ama Rusların "Hakan Şükür'ü" bir gol atıp, benden bu kadar deyince, Hollandalılar da buldukları nadir ataklardan birinde beraberliği sağlayınca uzatmaya gitti maç... İyi ki de gitti ki, Arshavin'i daha fazla izleme şansımız oldu, maç izlerken "Arshavin'e atın şu topu" diye içinden geçirmeyenimiz var mi acaba? Bir de Kolodin çıktı bu maçta sahneye, Sovyet Rusyanın vaktinde zırt pırt uzaya fırlattığı füzeler gibi, kaleye mesafe tanımadan vuruyordu, "helal olsun" çektiriyordu bizlere de televizyon karşısında... Hollanda ise van der Sar2a güvenerek çıkmıştı maça, arkamız sağlamsa, nasılsa bir tane atarız demişlerdi... Bir de ölüm grubundan maç kaybetmeden çıkmanın "fiyakası" vardı... Nistelrooy, Ruslarla boğuşacak Sneijder yakaladığını uzaktan yakından çakacaktı, ama van Basten çok yanılmıştı... defansının "s.o.s" verdiğini ya görmemişti ya da farklı kazanılan maçlar unutturmuştu o bölgedeki zaafiyeti... 10 Kişi kalan Ruslar uzatmalarda ellerine geçen fırsatları golle sonuçlandırınca, tribünleri turuncuya boyayan seyircilere boynu bükük ayrılmak kalmıştı sahadan... Hiddink'in önceki basın toplantısında dediği gibi, Rus futbolu iyi bir yükseliş periyodunda...

Guus Hiddink, Rusya Teknik Direktörü: "Takımdaki bütün oyuncularımla gurur duduyorum, İsveç maçı sonrası elimizdeki kısa zaman dili içinde oldukça iyi hazırlandılar. Sahanın her yerinde biz vardık ve maç bizim hakkımızdı. Hollanda'nın tek gol atma şansı olan serbet vuruşlardan golü buldular ama uzatmalardan harika bir mücadele sergileyen oyuncularım maçı kazanmayı bildiler. Şimdi Kızıl Meydan'ın halini düşünemiyorum, her taraf coşkulu Ruslarla doludur. Bu coşku benim oyuncularıma daha fazla sorumluluk veriyor, Rus halkını sevindirmek için ilerki maçlarda daha da iyi oynamalılar..."
Marco van Basten, Hollanda Teknik Direktörü: " Grup maçlarına göre oyuna daha kötü başladık, bu fiziksel bir şey değil, sinirsel bir durumdu. Ruslar Pavyuchenko ve Arshavin ile gelince, defansımız ileriye fazla yardım yapamadı ve Nistelrooy yalnız kaldı. Ruslar bize göre daha yorgundu ama daha çok koştular ve uzatmaların son dakikalarındaki efor ile maçı kazanmayı bildiler."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin