27 Haziran 2008 Cuma

Rusya:0-3:İspanya










Goller: Xavi hernandes 50', Güiza 73', Silva82' (İspanya)

Maçın başlamasını beklerken evde, bir anda "Abi, senin berber nerede?" diye soran bir arkadaşa hem yol tarif edelim hem de gitmişken biraz "ferahlayalım" diye evden çıkarken, her zaman sporu takip eden bizim berberin atv yi de ayarlamış olduğundan adım gibi emindim... Ama, evdeki hesap pazara uymadı tabii ki, maç başladığında "Açalım şu atvyi" deyince "göstermiyor" cevabı aldık... Eve ulaştığımda maçın bitmesine yarım saat vardı ve "al gülüm ver gülüm" ortada bir mücadele vardı. Skorda ise İspanyollar 1-0 öndeydi... Ruslar, eski maçlarını mumla aratıyorlardı, Arshavin var mıydı yok muydu belli değildi...Sıkıcı bir maç izlerlen, defansın arkasına atılan topu iyi kontrol eden Güiza farkı ikiye çıkarıyordu... Büyülenmiş gibiydi Ruslar, rakip kaleye dahi gidemiyordu ve 82'de farkı üçe çıkaran gol geldi İspanya adına... "Yaşlı kurt" Aragones iyi etüt etmiş rakibini, ilk maç 4-1 mağlup ettiği Hiddink'i, bu kez yine üç farklı yenmeyi başarmıştı ve finale hak ederek çıkmıştı. Finalde bizim memleketin gönlü İspanyollar ile olacaktır, Fenerbahçeliler özellikle "oyuncu izlemeye gitmiş menajer" edasıyla Güiza'yı izleyeceklerdir, ama öte yandan Linekeer'in de sözünü unutmamak lazım...
Luis Aragonés, İspanya Teknik Direktörü:"Yarı final ömaçı için oldukça fazla gol attık ve oyuncularım ve taraftarlarım adına oldukça memnunum. Şimdi Almanlara karşı sert bir maç yapacağız. Sakatlanan Villa'nın oynayıp oynayamayacağını bilmiyorum ama tek forvetle de iyi işler çıkarıyoruz. Devre arasında oyuncularıma bir gol attığımızda, maçı koparacağımızı söylemiştim, öyle de oldu. "
Guus Hiddink, Rusya Teknik Direktörü: "Tek pas oynayan, teknik bir takıma karşı oynamak oldukça zordu ve maçı kaybettik. İlk yarı başa baş oynamaya çalıştık ama ikinci yarı yediğimiz golden sonra oyunu çeviremdik. Umarım İspanyollar zevkli bir final yaşarlar."



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin