17 Haziran 2008 Salı

Avusturya:0-1:Almanya








Gol:Ballack 49' (Almanya)

Turnuva öncesi hiç şans verilmeyen Avusturya, Polonya maçında son dakikada bulduğu penaltı ile son oynayacağı Almanya maçına "kesin kazanmak" arzusu ile çıkmıştı... Almanlar da gruptan çıkmak için kazanmanın gerekliliğini biliyorlardı ve iyi de başladılar oyuna. Daha ilk dakikalarda Mario Gomez'in kaçırdığı bir pozisyon var ki, "top sevecek insanı" dedirtecek cinsten...Karşılıklı ataklarla geçen ilk devreden sonra ikinci yarıda Ballack, turnuvanın sonunda çıkarılacak en iyi goller cd'sinde yer alacak gollerden birini attı. Boşuna Premier Ligte finişe 2 kala oynanan Manchester maçında serbest vuruşu kim vuracak kavgasını yapmadı Drogba'yla... Bir attı Almanlar, ve gruptan çıktı, çıktı derken, hakemin iki takım teknik direktörünü de sınıfta şımarıklık yapan öğrenciler gibi, dışarı çıkardı... Oldukça az rastlanacak bir durum...
Andreas Herzog, Avusturya Takım Menajeri:" Teknik direktörler oyundan atılınca, iki takım için de enterasn bir maç oldu. Genç bir takım olarak kazanmak için elimizden geleni yaptık ama kazanamadık."
Hansi Frick, Almanya Yardımcı Antrenörü: "İlk dakikadan son dakikaya kadar iyi bir oyun ortaya koyduk, ikinci golü de atacak fırsatlra bulduk ama bunları gole çevirme becerisi gösteremedik. Çeyrek finaldeki rakibimiz Portekiz son maçında oyuncularını dinlendirdi, bize karşı dinç çıkacaklar ama biz o maçı kazanacak güçteyiz."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin