7 Kasım 2008 Cuma

1Haber,2Hata,1Niyet



Haber vatan gazetesinin internet sitesinden, buyrun okuyun:
"Galatasaray'ın UEFA Kupası maçında Benfica ile oynadığı maçta G. Saraylı taraftarlar ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi hedef alan bir pankart açtılar. TRT kameraları da bu görüntüleri dakikalarca ekranda tuttu. Ancak başlangıçta hiçbir anlam ifade etmeyen pankarttaki N.K.F.V.A.S. harfleri dikkatli gözlerden kaçmadı. Pankartın baş harfleri oldukça ağır bir küfür içeriyordu. Ali Sami Yen'de son zamanlarda ortaya çıkan bir taraftar grubunun başlattığı bu slogan Fenerbahçelilerin büyük tepkisini çekiyor."


İlk olarak yukarda resimde de görüldüğü üzere bu bir pankart değil, bir atkı... İşportada satılan sıradan atkılardan olmadığı için, haberi yazan arkadaş bunu pankart sanmış galiba, keşke N.K.F.A.S. nin neyin kısaltması olabileceğini araştırıken bunu da sormuş olsaydı. Evet, dün maç esnasında bu atkı açıldı ama sadece o açılmadı, onlarca Alpaslan Dikmen atkısı da beraberinde açıldı, bundan da bahsedilseydi iyi niyet arardık yazıda... Ama TRT'yi gafla suçlarken, başka amaçlar güden bir yazı olduğu açıkça ortada. TRT kameramanları suçlanırken, acaba haberi yapan yazan muhabir bu kısaltmanın anlamını ne zamandır biliyordu ki maçı yayınlayan kameramanlar nereden bilecekler. Bir de yukarda "bold"ladığım üzere, cahilliğini ortaya koymuş TRT'yi suçlayan gazeteci arkadaş. Bu atkılar son zamanlarda ortaya çıkmadı ki, yaklaşık 2 senedir Galatasaray kapalısında açılıyorlar... Lütfen, derbiye heyecan katmak adına, bel altı çalışmayalım... Bizim derbimiz zaten heyecanlı geçiyor, sizlere gerek yok...

1 yorum:

muqo dedi ki...

Derbinin de en nihayetinde bir futbol maçı olduğunu,hiçbir olay görmek istemediklerini söyleyenlerin bunu ne kadar gönülden istediklerini gösterme vakti gelmiştir artık.Söylenenlerle yapılanlar arasındaki tutarsızlık garip kaçıyor biraz.Ama artık bu da bir klasik oldu.

Blog Widget by LinkWithin