17 Kasım 2008 Pazartesi

Al Ahly 2008 Afrika Şampiyonu

15 gün önce Kahire'de elde ettiği 2-0'ın avantajıyla sahaya çıkmıştı kupanın favorisi Al Ahly. Tarihindeki ilk finalini oynayan Kamerunlular ne yazık ki Mısırlıların tecrübelerine fazla dayanamadı. Karşılaşma bir Kuzey Kamerun şehri olan Garoua'da Stade Omnisports de Garoua stadyumunda 35.000 kişinin önünde oynandı. Coton Sport'un en büyük güvencesi taraftarı ve 6 senedir kaybetmediği stadının büyüsüydü.

Beklenildiği gibi Coton Sport maça hızlı başladı. Topu ayağında tutup oyunu kontrol almak ister gibiydiler. Nitekim 20.dakikada Karim Lassina'nın 30 metreden çaktığı füzeyi Al Ahly kalecisi Abdelhamid güçlükle kontrol etti. Kahire'deki maçta ezik bir futbol sergiyelen takım kendi evinde gerçekten çok farklı oynuyordu. Maçın 30 ile 35.dakikası arasında kazandığı 3 köşe vuruşuyla rakibini iyice bunaltan Coton Sport, 36. dakikada Al Ahly'nin kazandığı ilk kornerde Ahmed Hassan'ın ayağından hiç beklemediği bir gol yedi.
Yenen gol stattaki tüm atmosferi bir anda dondurdu ve maçı bir nevi 36.dakikada bitirdi. Al Ahly taraftarları meşaleleri ile zaferi daha bu dakikadan itibaren kutlamaya başladı. Devre Coton Sport üzerindeki şoku atlatamadan sona erecek derken ilk yarının uzatma dakikalarında Karim Abdoul kaleciden dönen topu iyi takip etti ve skoru dengeye getirdi. 2. yarıya Coton Sport yine taraftarının desteğinden aldığı gazla başladı. Bu dakikalarda Al Ahly kalecisi Abdelhamid 62.dakikaya kadar yaptığı önemli kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. 62.dakikada Ousmaila Baba kullanılan serbest vuruşta topu kafayla tamamlayarak bir anda herkesin kafasında "neden olmasın" düşüncesini uyandırdı. Bu dakikadan sonra oyun tamamen Al Ahly kalesine yığıldı. Kaleci Abdelhamid yine sahneye çıkıp rakibin ümitlerini azaltıyordu. İşin sonunda atmayana atarlar kuralı 2.golun sahibi Baba'nın 87.dakikada altıpastan kaçırdığı pozisyonun dönüşünde Al Ahly'nin kazandığı penaltı ile yine işledi. Atışı kullanan Mohamed Shady kaleciyi ters köşeye yatırırken deplasman tribünleri için yine meşale yakma vakti gelmişti.
2-2lik sonuçla Al Ahly kupayı 6.kez müzesine götürürken, bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elde ediyordu. Kamerunlular ise 28 yıllık özlemlerinin dinmesi için biraz daha beklemek zorundaydı. En azından bu statta yenilmemezlikleri devam ediyordu.

Al Ahly 11-21 Aralık tarihlerinde Japonya'da yapılacak olan Dünya Kulüpler Şampiyonasında Afrika'nın temsilcisi olacak.

"Ahly'nin 1.kalecisi olduğumu kanıtladığım için çok mutluyum"

Abdelhamid, Maçın En Değerli Oyuncusu

"Oyuncularımın tecrübesi maçın kritik anlarında oyunu kontrol altında tutmalarını sağladı. Attığımız ilk golle insiyatifi ele almamız çok iyi oldu. Tarihi bir kez daha gerçekleştirdik ve kupayı yine müzemize götürdük. Bu neslin taraftarların beklentilerini karşılayacak kapasitede olduğundan emindim."

Manuel Jose, Al Ahly Teknik Direktörü

"Bu finali hakkettiğimizi gösterdik. Ahly gerçekten çok iyi bir takım ama biz de futbolda herşeyin mümkün olabileceğini sergilemeye çalıştık. Oyuncularımı tebrik ediyorum, çalışmaya devam edeceğiz."

Alain Guedou, Coton Sport Teknik Direktörü

1 yorum:

Ömer dedi ki...

Ahmet Hassan'in nerelerde oldugunu da ogrenmis olduk boylece, :) severdim kendisini.

Blog Widget by LinkWithin