25 Mart 2011 Cuma

Bülent Ünder

Galatasaray taraftarı olarak ilkleri yaşamanın artık doğal olduğu 2010-2011 futbol sezonunda bir ilk daha yaşadık ve sezon bitmeden üçüncü teknik direktörümüze de merhaba dedik. Futbolculuk yaşantısında Galatasaray dışında başka takım forması giymeyen Bülent Ünder, hocalık kariyerine 1989-90 sezonunda Denizlispor'u çalıştırarak başlamış, ardından 1991-92 sezonunda İstanbul Üçüncü Lig ekiplerinden Çengelköy'ün başına geçmiş ve aynı yıl Denizlispor deneyimleri sonrası Fatih Terim'in yardımcısı olarak kendini tanıtmış oldu yeni nesil Galatasaray taraftarına. Avrupa'dan kupa kazanılması sonrası Fatih hocanın yurt dışına transfer olup, Müfit Erkasap'ı yanında götürmesiyle, yoluna yalnız devam eden Bülent Ünder, Samsunspor'u çalıştırırken Türk futbolseverlerin bir kez daha dikkatini çekti. Özellikle Galatasaray'a karşı iki maçta da yenilmeyip 4 puan alması sonrası, Galatasaray camiasında Bülent hocadan tekrar yararlanılmak düşünülmüş ve Lucescu'nun yardımcılığı görevi kendisine uygun görülmüştü ama hoca bu görevi kabul etmemişti. Tabii, Bülent Ünder Galatasaray'dan uzak kalamadı ve Eric Gerets zamanında yine sarı-kırmızılı eşofmanları giyip, tecrübesi ve futbol bilgisini Galatasaray için harcamaya başladı.
Eric Gerets sonrası herhangi bir takımda hocalık yapmayan Bülent Ünder, son dönemlerde Galatasaray televizyonunda yorumculuk yapmaktaydı ve Hagi sonrası takımın başına getirilmesinde en büyük etkenlerden biri Florya'nın havasını koklayan biri olması ve takımı yakından takip etmesinden dolayı "kolları sıvarken" yeni görevine pek de zamana ihtiyaç duyacak olmamasıdır. Adnan Polat, Bülent Ünder hamlesi ile belki de yeni bir Cevat Güler "mucizesi" oluşturma planı yapmakta kafasında, kalan 8 haftada 8 de 8 yapıp, "berbat" giden sezonu olabildiğince toplamak için Bülent Ünder'in abiliğinden ve taktisyenliğinden faydalanmak arzusunda.
19 Ocak 1980'de futbolu bıraktığı Fenerbahçe jubile maçına çıkarken Bülent Ünder, Galatasaray, Türkiye Birinci Liginde 14. sırada yer alırken, sevenlerinin yüzünü pek de güldürmüyordu. Kaderin cilvesi olsa gerek, hocanın Galatasaray'a teknik direktör olarak geldiği sezon sarı-kırmızılı taraftarlar yine mutsuz zira takım bitime 8 maç kala 11. sırada.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

4 değil de 6 puan almıştı Galatasaray'dan diye hatırlıyorum. 2-1 yenmişti hatta bizi içeride, bizim 1-0 öne geçtiğimiz bir maçta.

Blog Widget by LinkWithin