4 Haziran 2012 Pazartesi

Euro 2012'ye Doğru Hırvatistan#3

  • Hırvatlar güne Almanya'dan gelen kötü haberle başladılar. Norveç maçında sakatlanarak oyunu yarıda bırakmak zorunda kalan Oliç'in Münih'te yapılan testlerinde kaslarında kopmanın olduğu ve oyuncunun sahalara dönmesinin 2-3 haftayı bulacağı bildirildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oliç: "Maç içinde ufak bir ağrı oldu, zorlamak istemedim ve oyundan alınmamı istedim. Burada doktorlar çeşitli testler yaptılar ve turnuvada oynamamın zor olduğunu belirttiler. Artık arkadaşlarımı televizyondan izleyeceğim" diyerek üzüntüsünü belirtti.
  • Kilit oyuncusunun sakatlığı Slaven Biliç üzerinde kelimenin tam manasıyla şok etkisi yarattı. "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, tamamen dehşet içindeyim" diyerek basın toplantısına başlayan teknik direktör : " Oliç, ben ve doktorlar böyle bir sonucu beklemiyorduk, bir kaç gün tedavi sonrası aramıza döneceğini düşünürken, doktorların açıklaması bizim için tamamen şok oldu. Her oyuncum benim için çok değerlidir ama Ivica bir başka özeldir. O büyük maçların yıldızıdır, tipik bir "winner"dır ve onu kaybettiğimiz için sözler kifayetsiz kalıyor şu an. Fakat her şeye rağmen hayat devam ediyor ve biz de EURO 2012'ye Oliç'in yerine Kaliniç'i alarak devam edeceğiz. Nikola Kaliniç hazırlık kampında oldukça formda gözüktü ama önündeki tecrübeli oyunculardan dolayı onu EURO2012 kadrosuna seçemedik. Şans tekrardan onun yüzüne güldü" diye günün yorumunu bitirdi.
  • Hırvat müzük grubu FC Boys, turnuva boyunca takımlarına moral desteği vermek için "Galibiyette ve mağlubiyete" adını verdikleri çalışmayı taraftarın beğenisine sundu. Avrupa şampiyonası boyunca Hırvat televizyonlarında bolca yayınlanacak olan şarkı, şimdiden forumlarda taraftarın konuştuğu konular arasında yerini aldı.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin