21 Haziran 2012 Perşembe

Platini: 24 Takım Kaliteyi Düşürmez


Michel Platini: "Bu sayede ulusal federasyonları güçlendirecek ve sponsorluk gelirlerini arttıracağız. Futbol kalitesinde düşüş olacağına inanmıyorum. Çünkü buraya şampiyonada mücadele etmeyi hakeden birçok takım gelemedi"

Avrupa Şampiyonlarının benim için en cazip tarafı az, öz sayıda bir nevi Avrupa'nın çekirdek takımları tarafından oynanıyor olmasıydı. 1980'de 4'ten 8'e çıkartılan takım sayısı, 1996'da 8'den 16'ya çıkartıldıktan sonra 2016'da 24 takıma tamamlanacak. Kıtada toplam 51 ülkenin olduğunu düşünürsek takımların neredeyse yarısı şampiyonaya katılacak.

İşin sebebi başkanın yukarıdaki sözünden de anlaşılacağı üzere tamamen duygusal. Şu anki şampiyonada İspanya'nın İrlanda'yla dalga geçmesi veya Yunanistan'ın Polonya ile tepişmesi size ne kadar heyecan verdi bilemeyeceğim ama toplam maç sayısı 31'den 51'e çıkacağı için önümüzdeki turnuvada bunlardan çok göreceğiz. Hele ki gruplarda ilk 2nin yanı sıra en iyi 4 adet 3.nün (ki toplam zaten 6 grup var) gruptan çıkacak olması sayesinde ilk 2 maç sonrasında birçok takım üst turu garantileyecek ve son maçlarda bolca A2 milli takım maçı göreceğiz.

Bu şartlar altında grubunda genelde 2. olan milli takımımızın artık her turnuvaya katılabileceğini düşünmek herhalde işin tek olumlu tarafı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

şöyle bir turnuva statüsü olursa heyecanlı olur. 1. grup aşamasında 3erli takımlardan 8 grup, bu gruplardan ilk 2 çıkıp 2. grup aşamasında 4erli takımlardan 4 grup bu gruplardan da ilk 2 takım çıkar sonra çeyrek,yarı,final olursa güzel olur.

Blog Widget by LinkWithin