5 Temmuz 2008 Cumartesi

Köpeköldüren



Üniversitede okuduğum yıllarda tanıdım Zoban'ı, maçlarda görüşürdük ara sıra, msn'in olmadığı icq'nün meşhur olduğu dönemlerdi o seneler. Bir chat seansı sırasında Rumelihisarı'nda "demlendiklerinden" bahsetmişti ve beni de davet etmişti. Nasip olmadı gitmek ve katılmak gruplarına ama o sohbetten öğrendim Osman Cavcı'nın kitabını. İsim olarak bileni azdır Osman Cavcı'yı ama dizilerde, ufak skeçlerde çıkar karşımıza, bir de her yaz mutlaka Star TV'de yayınlanan ama adını bilmediğim dizinin baş rol oyuncusudur "acıbadem" ya da "seyfettin"...Köpeköldüren adlı kitapta sahil gecelerini oldukça gerçekçi betimlemiş Cavcı, bir de birçoğumuzun başına gelen "takıntı kız" olayı:

Kıyıda içiyorum, takıntım kız geldi, onunla ilk defa bu kadar yakın oturuyordum, kötü davranmadı bana, içip yerlere serilmek istiyordum, varlığı beni rahatsız ediyordu, içime sıkıntılar bastı, çekip gitmesini, onu özlemeyi istiyordum; daha doğrusu ne istediğimi bilmiyordum. Yo biliyordum, bu kız bana iyi gelmiyordu, bilinçaltı onu kaçırmayı amaçlayan patavatsızlıklar, dil sürçmeleri, istemeye istemeye kendimi olumsuz tanıtma gibi daha sonra rahatsız olacağım davranış biçimlerini kışkırtıyordu.

Osman Cavcı'nın anlattığından kurtulduysanız, Zoban'ın Rumelihisarı'nı analatan yazısına sıçrayın, zıplayın ve elde bira-şarap, sahil boyunca biraz dolaşın bakalım...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abi bu yorumu kabul etme.seniinle tanışmak isterim.bende yazıyordum zamanında.sanırım galatasaraylısın.Bende 13 yaşında tribne girmiş kişilik:)14 yaşındayım ama.tanışırız nasılsa.

:)
mnts.blogcu.com gir abi bana mail gönder lütfen.Mert ben bu arada.
www.ua18mart.com/forum seni buralarda görmek isterim.Mümkünse tabii.üye olursan forumun her yerinde görebileceğim Mert Altındal isimli üyeye bi mesaj atarsanda sevinirim o da benim:) uzattım saçmaladım.sevgiler saygılar

Blog Widget by LinkWithin