20 Aralık 2008 Cumartesi

Amatörde Kritik Hafta



Amatör 1. Küme 1. grupta sona yaklaşırken çekişme de had safhasına vardı. Diğer gruplar maçlarını bitirmişken, bu grupta fazladan takım olmasından dolayı ligin bitimine daha 3 maç var. Ve bu 3 hafta hem grubun zirvesinde bir çok takımın nefesini kesecek, hem de dipteki iki takım için ölüm-kalım maçları ile geçecek. İlk olarak zirveye bakarak başlayalım değerlendirmemize:
Üç hafta kadar önce Çatalca'da yer yerinden oynamış, ev sahibi ekip liderlik için yarıştığı Çantaköy'ü 3-2lik skor ile mağlup ederek, Süper Amatör vizesi kapmak için avantajlı duruma geçmişti. Ama ertesi hafta Silivri'de oynanan maçta Çatalcaspor, 3. sıradaki Fenerköy'e kaybedince, Kestanelik'i mağlup eden Çantaköy tekrar liderliği almıştı. Daha sonra Çatalca'nın içerde gruptaki iddiasız Çiftlikköy'ü 6-2lik skorla yenmesi ve Çantaköy'ün Batıköy deplasmanında berabere kalması ile iki takımın puanları eşitlenmiş, lideri avaraj belirlemişti. Bugüne kadar 5-8-10 gibi skorla sahadan ayrılan sarı-siyahlı Çantaköy, bunun yararını görererk rakibini altına almıştı puantajda. Hafta içi oynanan maçlarda ise Çatalca kesin kazanacağı Kamiloba maçına avaraj hesabıyla çıkmış ve 17-0lık bir sonuçla Çantaköy'e avarajda biraz daha yaklaşıp, o hafta maçı olmayan rakibinin 3 puan önüne geçmişti. Bu hafta ise Çatalcaspor kendi evinde Esenyurt ile oynarken, Çantaköy belki de ölüm kalım maçı diyebileceğimiz Fenerköy maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler kazanırsa onlar da ikincilik için iddialı duruma geçecekler, belki de rakiplerinin puan kaybı sonrası şampiyonluğu umacaklar. Çanta'nın kazanması ise Çatalca'nın umutlarını söndürecek gibi. Bu maçlar sonrası geriye kalan iki haftada Çatalcaspor , Tepecik Anadolu ile oynayıp, son hafta maç yapmadan ligi bitirecek, Çantaköy ise Çiftlikköy deplasmanına gidip, Kamiloba karşısında zaten rekor düzeyde olan avarajını daha da arttıracak... Bu saatten sonra kimsenin puan kaybedeceğini düşünmüyorum ve tahminim bu gruptan avarajla da olsa Çantaköy'ün çıkacağı yönünde, Çatalcaspor ise play-offlara kalır.
Ligin dibine baktığmızda ise tam bir kaynayan kazanı orada da görebiliriz. Bu haftaya kadar genelde grupta "figüranlık" yapan iki takım Kestanelikspor ile Kamilobaspor 21 aralık günü Çatalca sahasında "ya varım ya da yokum" maçına çıkacaklar. Bitime 3 hafta kala Kestanelik 4 puana sahipken, Kamiloba ise 3 puanda. Bu cumartesi sarı-yeşilli Kestanelik Çiftlikköy deplasmanında kazanarak grupta kalma yönünde büyük bir avantajı eline geçirdi ve pazar günkü maçta beraberlik kendilerine yetiyor. Kamiloba ise kesin kazanmak durumunda. Bu hafta sonrası kalan maçlara bakarsak, Kestanelik 17.hafta Esenyurt deplasmanında oynarken, Kamiloba batıköy'ü konuk edecek ve son haftada sarı-yeşilliler T.Anadolu ile Çatalca'da oynarken, Kamiloba Çantaköy maçı ile ligi bitirecek. Fikstür avantajı Kestanelikspor'da ve onlar da bunu heba etmeyip, gelecek sezon da 1.Amatörde yaşamlarını sürdüreceklerdir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Forza Kestanelik !!!! bütün olumszluklara rağmen ligde kalacağımızı umut ediyorum. Genç PATRIOTlar

Blog Widget by LinkWithin