14 Aralık 2008 Pazar

Futbol Oyun Kuralları#2


Kale Alanı
Kale direklerinin iç kenarlarından 5,5 m. (6 yarda) uzaklıkta kale çizgisine dik iki çizgi çizilir. Bu çizgiler, saha içine doğru 5,5 m. dik (6 yarda) uzatılır ve kale çizgisine paralel bir çizgi ile birleştirilir.
Bu çizgiler ve kale çizgisi ile sınırlı bu alan kale alanıdır.

Ceza Alanı
Kale direklerinin iç kenarlarından 16,5 m. (18 yarda) uzaklıkta kale çizgisine dik iki çizgi çizilir. Bu çizgiler, saha içine doğru 16,5m. (18 yarda) dik uzatılır ve kale çizgisine paralel bir çizgi ile
birleştirilir. Bu çizgiler ve kale çizgisi ile sınırlı bu alan ceza alanıdır.
Her bir ceza alanı içinde kale direklerinden eşit uzaklıkta ve kale çizgisine 11 m. (12 yarda) mesafede bir penaltı noktası işaretlenir.
Ceza alanı dışına merkezi penaltı noktası olan 9.15 m. (10yarda) yarıçaplı bir daire yayı çizilir.

Bayrak Direkleri
Her köşeye, en az 1,5 m. (5 feet) yüksekliğinde, ucu sivri olmayan ve bayrak takılan bir direk dikilir.
Bayrak direkleri ayrıca, orta saha çizgisi hizasında, taç çizgisinin en az 1 m. (1 yarda) dışına dikilebilir.

Köşe Yayı
Her bir köşe bayrak direğinden itibaren oyun alanı içine 1 m. (1yarda) yarıçaplı çeyrek daire yayı çizilir.

Kaleler
Her bir kale çizgisinin ortasına bir kale yerleştirilir.
Bir kale, bayrak direklerinden eşit uzaklıkta yukarı doğru dik iki direkle bunları birleştiren yatay bir üst direkten oluşur. Kale direkleri ve üst direk tahta, metal veya onaylanmış diğer cins malzemeden yapılmalıdır. Şekilleri, kare, dikdörtgen, yuvarlak veya elips olabilir ve oyunculara tehlike yaratmamalıdır.
İki direk arasındaki mesafe içten içe 7.32 m. (8 yarda), üst direğin alt kenarının yerden yüksekliği 2.44 m. (8 feet)’dır.
Her iki kale direği ve üst direk aynı genişlik ve derinliğe sahip
olmalı ve bu da 12 cm.’yi (5 inç) aşmamalıdır. Kale çizgileri kale direkleri ve üst direk ile aynı genişlikte olmalıdır. Kalelere kale ağları, direklere üst direğe ve yere iyice tutturulmak ve kaleciye hareket serbestisi vermek şartı ile takılabilir.
Kale direkleri ve üst direkler beyaz olmalıdır.

Güvenlik
Kaleler yere sağlam ve güvenli bir şekilde sabitlenmelidir. Taşınabilir kaleler sadece bu şartı karşılaması halinde kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin