28 Aralık 2008 Pazar

Teksas'tan Basin Bildirisi


Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın liderlerinden mehmet Güzelsöz, namı diğer Kolsuz bugun Bursa'da son haftalarda yaşanılan olaylar ile ilgili olarak dernek adına bir basın açıklaması yapmış. Konuşmanın yazılı metni aşağıda, videosu ise burada:

DEĞERLİ BURSASPOR TARAFTARLARI VE BASIN MENSUPLARI

Son zamanlarda camiamızda yaşanan sıkıntılar , yaşanan kaos ortamı hepimizi olumsuz etkilemektedir.
Bursasporumuzun son on yıldır yaşamış olduğu düşüş , bir türlü gelmeyen başarı tüm camiayı cok üzmektedir..
Camiamızın ortak dileği olan istikrarı bozmaya çalışan birileri daima cıkmıştır. Bursaspor bizim olsun isterse de kücük olsun mantalitesi camiamıza yıllardan beridir zarar vermiştir.
Bursasporumuzun Başkanı ve mevcut yönetim kurulu göreve gelirken önümüzdeki on yılın takımını oluşturacağız acıklaması ile bütün camiayı bir anda farklı bir heyecanın icine sokmuştur.

Fakat Başkanımız tüm ısrarlarımıza rağmen camiamız ile yıldızı barışmayan samet aybaba ve ekibini takımın başına getirerek bizlerde büyük bir hayal kırıklığına neden olmuşlardır. Yönetimi imza aşamasına gelinmeden önce uyarmıştık. Ancak imza atıldıktan sonra kaosa neden olmamak adına karşı duruşumuzu sineye çektik ve destek verdik. Yabancı transferlerin akıbeti de göz önünde bulundurulduğunda camiada yaşanan olumsuz havanın sebeplerini de anlarız. Ayrıca bilinmesini isteriz ki hedefleri yüksek olan bir Yönetimin elindeki yıldızları satma gibi bir lüksü yoktur , Olmamalıdır.! Tüm beklentilerin aşırı güvene karşı olumsuz cıkması bizleri üzmüştür. Bilinmesi gereken bir diğer konu bugüne dek süre geldiği gibi tepkilerimizi gereğinden fazla ve zamansız göstermenin kulübümüze ciddi zararlar verdiğidir. Bunun önüne gecmek icin göreve sectiğimiz Başkan ve Yönetim Kurullarına görev sürelerini tamamlama imkanı vermeyi öğrenmemiz gerekmektedir.

Kulübümüzün gelir gider tablosunun araştırmasını mali kongrede ; Yönetimin başarı yada başarısızlığını kongre salonunda sorgulamamız gerekmektedir. Taraftar olarak geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz protestolar, görev alan başkan ve yöneticlieri olumsuz etkilemiş hatta Bursasporumuzdan soğumalarına neden olmuştur. Bu gibi protestoların gelecekte görev almayı düşünenleri ürküttüğü de bir gercektir. Bu tarz yaptırımlar ve protestolar Bursaspor Kulübünü yükseklere cıkarmak yerine aksine zarar vermektedir.

Bu olumsuz havayı kaldırıp istikrarı sağlamanın Bursasporda görev yapan başkan ve yöneticilerimizin elinde olduğunu belirtmek isteriz.
En fazla iki yılda bir değişen yönetimlerle yap boz tahtasına dönen Bursasporumuzun kurumsallaşabilmesi ve sistemli bir şekilde yarınlarının planlanabilmesi için mevcut yönetimlerin görev sürelerinin bitmesini beklemekten başka çaremiz bulunmamaktadır. Başarı icin ne yapılması gerekiyorsa biz Teksas tribünü olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız.

İsteğimiz kulübümüzün istikrarlı bir yönetim yapısına kavuşması ,
Günlük değil kalıcı başarıların sağlanması ,
Taraftarın hakettiği şampiyonluk ve kupa sevinçleri yaşaması,
Bursaspor adının Avrupa stadlarına yazılması,
Kent Birlikteliği ve Bursaspor Kardeşliğinin sonsuza dek sürmesidir...

Ayrıca belirtmek isteriz ki, gectiğimiz cumartesi Bursada Başbakanımızında katıldığı mitingte sayın bakanımız Faruk Çelik'e sözlü protestolar olmuştur. Bu olayın bizimle ilgisi yoktur, olamaz da. Sayın bakanımızın Bursaspor'a yapmış olduğu destek ve bağış kampanyaları ortadadır. Herkezin bilmesini isterizki bizler tepkimizi meydanlarda değil sandıklarda gösteririz, bu dakikadan sonra Bursasporun menfaatleri doğrultusunda yapılacak en büyük hizmet,Yerinde Yeniden Yapılacak Modern ve Bursamıza yakışan bir stadyumdur. Bu konuda kesin ve net görüşümüz budur.
Son olarak Başkanımız İbrahim Yazıcı ve Yönetim Kuruluna sesleniyoruz. Kulübümüzün mali yapısı ve yaşanan gelişmeler hakkında kongre öncesi söz verildiği şekilde şeffaf olunmasını istiyor, teknik adam ve futbolcu transferlerinde hata yapma lükslerinin kalmadığını hatırlatıyoruz...

Teksaslı Bursasporlular Derneği
28 Aralık 2008 Pazar

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin