4 Aralık 2008 Perşembe

Topu Seven Adam



Dün gece takımlar maça çıktıklarında Lincoln'un maçı olacağı o kadar belliydi ki. Skibbe, Brezilyalıyı kaptan olarak sahaya sürmüş ve "komuta sende, oynat şu takımı" emrini vermişti. Zaten maçtan sonra yaptığı röportajda :"Ben maç sırasında hiç gergin ve stresli değildim, maçın zevkine vardım" diyordu, Lincoln gibi bir adamım olsun, ben de o orgazmı yaşarım... Aslında haftanın konusuydu onun yaptıkları, hatta Süleymen Abay'ın yanlış kartını bile geçmişti, maçın son dakikalarında neden topu sektirerek sürdü diye Erman Toroğlu'ndan Rıdvan Dilmen'e kadar"Lincoln'un ayağını kırma kampanyası" başlatmıştı bizim basınımız. Ama dün gece oynadığı oyunla yaptığı hareketlerle bir kez daha gösterdi Lincoln bu oyunu sevdiğini. Önemli değil rakibin kim olduğu ya da kaç kişi olduğu, mühim olan Brezilyalının keyfinin yerinde olması, işte o zaman tutmayın gitsin...Bu sezon eskiye göre oynamak istiyor, hem de çocuklar gibi doya doya, zevkini çıkara çıkara koşmak istiyor meşin yuvarlağın peşinde. Sağa bakıp, sola attığı paslar, topu pas atacak gibi yapıp, ani vites değiştirmeyle kaleye kendi yönelmesi ve bir çok "gösterivari" hareket... Seviyor Lincoln futbolu, bize de sevdiriyor, zevk aldırıyor. Aslında bu konuda çok uzun da yazmaya gerek yok. Yukardaki fotoğrafa bakmak yeterli... Galatasaray Baros ile golü bulmuş, öne geçmiş coşku ile birbirlerini kutlarken oyuncular, Lincoln "babasının hediye ettiği topu bırakmayan çocuk" gibi elinde topuyla gelmiş kutlama alanına... Resim manidar... Erdoğan Arıca'ya yollamak lazım, duvarına assın, baktıkça Pazar günü Lincoln'e karşı yaptığı terbiyeslik için belki pişmanlık duyar, ama hiç sanmam, kanında Kadirizm var çünkü, dayılanmak racondandır...

4 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
after the unexpected defeat in the game against Metallist, thing turns to the normality with this prestiguous win.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Pardaillan dedi ki...

Sevinçteki toplu halini görünce ben de aynısını düşündüm. Adam bir an önce maç başlasında şova devam etsem deresine toptan ayrılmıyor.

sarikirmizihayat.blogspot.com

Sinan Yılmaz dedi ki...

Dün Lincoln'ün Alex'te olmayan yeteneklerini ön plana çıkardığı gündü.
Lincoln sürekliliği olan bir oyuncu olsa (alex gibi)

Alex'ten hem daha süratli. Üstelik çok çok daha iyi hızlanan. (Vites arttırabilen.)
Hemde oyunun içinden kaybolmayan bir oyuncu. Oyun içi konsantrasyonu daha yüksek. Alex bir maçta 15-25 dk varsa. Lincoln 45-60 dakika var.
Dün 75 dk falan vardı. :)

Adsız dedi ki...

Lincoln'den zevk almaya başldığımız dönemleri altın harflerle kazıyalım hafızalarımıza.

Bu arada bnde tribün sitesi kurdum ve bu site diğer sitler gibi beğenimi çeip kardeş tribünler kategorisine girdi sizde sitemi eklerseniz sevinirim.

Blog Widget by LinkWithin