7 Aralık 2008 Pazar

Go On Liverpool


Bu sene sadece Şampiyonlar Liginde değil, Premier ligte de şampiyonluğa "ciddi ciddi" göz koyduğunu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik Liverpool'un. Özellikle Carragher ve Gerrard bunu çok istiyorlar, tabii İngiltere ve dünyanın bir çok yerindeki "kırmızı forma" hayranları gibi. Dün de bizimkiler önemli bir deplasmandan galip gelmesini bildiler. Zaten bu sene büyük maçları kazanırken, "umulmadık taş çok başlar yardı". Artık dikkat etme vakti geldi de geçiyor bile... Paul Ince'in 9 maçtır galibiyetsiz geçen serisinde "ölüm-kalım" maçına çıktığı karşılaşmada, Benitez ise büyük beklentilerle transfer edilen fakat gereken verimi veremeyen Keane'ı yanında oturtup, Kuyt'u gol atması için görevlendirdi. Hollandalı topu rakip kale çizgisinden geçiremedi ama "yırtıcı" oyunu ile takımın ilerde rahat olmasın ve 3 gollü galibiyet elde etmesine katkıda bulundu. Katkı demişken de kaptanı anmadan geçmeyelim. Bu sene öyle değerli ve üretken oynuyor ki, Benitez her pazar kilisede Gerrard'ı sakatlıklardan koruması için Tanrıya dualar ediyordur.
Zirvenin diğer ortağı ve sakatlıklarla golcülerini kaybeden Chelsea de Bolton deplasmanında Anelka ve Deco'nun erken golleriyle 3 puanı kapmasını bildi. Sir Alex'in takımı bu sene geçen yıla göre daha kötü bir performans sergilerken, Sırp oyuncu Vidic'in 90daki golü onları liderin 8 puan gerisinde kalmaktan kurtardı. Bu yıl tökezleyen ve doğrulmaya çalışan bir başka takım olan Arsenal de Manchester gibi tek golle 3 puanı kaptı. Adebayor attı, topçular güldü...

Blackburn: Robinson, Ooijer, Samba, Nelsen, Warnock, Emerton, Andrews, Kerimoglu (Vogel 84), Pedersen (McCarthy 81), Roque Santa Cruz, Derbyshire (Treacy 90). Yedekler: Brown, Villanueva, Simpson, Fowler. Sarı Kart: Andrews, Warnock. Gol: Roque Santa Cruz 86.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Insua, Benayoun (Riera 87), Mascherano (Leiva Lucas 83), Alonso, Babel (El Zhar 64), Gerrard, Kuyt. Yedekler: Cavalieri, Dossena, Agger, Keane. Sarı Kart: Babel, Arbeloa. Gol: Alonso 69, Benayoun 79, Gerrard 90.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin