27 Aralık 2008 Cumartesi

Ne Mehmet'miş Be! #2


Mehmet Yıldız ile ilgili daha önce yazdığmız yazıyı Cüneyt arkadaşımız oldukça sığ ve ucuz bulmuş ama ben hala aynı fikirdeyim: Mehmet Yıldız'ı oyun tarzı olarak beğenmiyor ve Galatasaray forması ile de başarılı olacağına inanmıyorum. Olayı uzatmadan bugun Zaman gazatesinde transferle ilgili okuduğum bir yazıyı alıntılamak istiyorum:
Teknik danışman Karl Heinz Feldkamp'ın ısrarla transfer edilmesini istediği Mehmet Yıldız'a karşılık Sarı-Kırmızılı yönetim, 3,5 milyon Euro'nun yanı sıra Necati Ateş ve Mehmet Güven'i bonservisleriyle, Aydın Yılmaz'ı da bir yıllık kiralık olarak önerdi.
Eğer haber doğruysa, ki Haldun Üstünel bu şekilde çıkan haberleri yalanlarken, "Bazı oyuncuların isimlerinin transferde ortaya atılması bizi üzdü. Bizler oyuncularımız karşısında zor duruma düşüyoruz. Biz bu tarz görüşmelerin daha çok gizlilik içinde kalmasını tercih ediyoruz." diyerek de açık kapı da bırakmayı ihmal etmedi ama, Galatasaray yönetimi büyük bir yanlışın içinde demektir. Zaten forvet hattında Baros, Ümit, Nonda gibi oyuncular ile her an girebilecek Yaser varken, Mehmet'i ekstra forvet olarak almak neyin nesidir. Madalyonun öbür tarafına gelirsek 3.5 milyon Euro para çıkacak takımın kasasından ve Necati ile Mehmet Güven'i satacaksın. Avrupa'da kiralık oynayan Necati, belki Galatasaray'a bir katkı sağlamıyor şu an ama kariyerli olan bu oyuncuyu gözden çıkarmak bu kadar kolay olmasa gerek... Bonservisi verilecek Mehmet Güven bu sezon 6 maçta forma giyip 158 dakika oynarken, pek de "sırıtan" ve "artık defolsun gitsin" dedirtecek işler yapmadı... İlk yarıda 10 maçta görev yapan ve gelecekte bu takımın ağır abilerinden olacak genç yetenek Aydın da kiralık gidecekmiş. Bu genç topçuları belki tecrübe kazanmaları yönünde Sivas'a vermek doğru bir karar gibi görünse de, artık "yeni yetme" olmayan ve Galatasaray forması ile Avrupa maçlarına çıkmış bu iki topçu oralarda uyum sağlayamayıp körelecektir. Bir de iyi bir birlik beraberlik yakalamış olan takımın alt yapıdan gelme, %100 Galatasaray sevgisi ile yetişmiş iki genç oyuncusunun isimlerinin böyle bir takasta geçmesi, onları manevi olarak yıpratıp, güvensizliğe de itebilir. Bazı gazetelerde Ümit Karan ismi de geçiyor takasta ama bu zaten ihtimal dışı bir haber... Peki bütün bunlar ne için?
Mehmet Yıldız için. 27 yaşında bir topçu için... "Gücüne kuvetine bakılarak futbola başlatılmış bir topçu için"... Benim içim sinmiyor bu transfere, hele hele yukarda belirtilen şartlarla gelecekse, bu transferi yapanlar bu vebalin altından kalkamazlar...

1 yorum:

biggins dedi ki...

İstanbul'da top oynamakla, Sivas'ta oynamak arasında gerçekten çok büyük farklar var. Mehmet'in milli takımda neden Sivas'taki performansına ulaşamadığı bu transfer için bir öngörü olmalı. Transfer basında konuşulduğu para ve oyuncular karşılığı yapılacaksa, bu işten karlı çıkan taraf kesinlikle Sivas olacaktır..

Blog Widget by LinkWithin