8 Ocak 2010 Cuma

Bu Da Kapak Olsun!



Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez ile internetin çeşitli "elit" ortamlarında-Hakan Şükür gibi olacak ama "isim vermek istemiyorum, boş yere hit almasınlar"- hakarete varırcasına ve ukalaca dalga geçildiğini, çeşit çeşit espiriler yapıldığını okuyanınız boldur. Bu sitelerde, bu küstahça espirileri yapan kişiler, ya da sözüm ona "futbol elitleri" de Gençlerbirliği'nin hocası Thomas Doll'a taparlar neredeyse, aynı sitelerde Alman hoca hakkında da övgü dolu sözlere rastlayabilirsiniz bolca... Peki, bu "futbol elitlerine" göre bir futbol "dehası" olan Doll ile bir futbol "kazması" olan İbrahim'in ortak noktası nedir derseniz, NTV Spor'dan Özgür Buzbaş'ın yaptığı Thomas Doll röportajında, Özgür'ün sorduğu: "Türkiye'de beğendiğiniz futbolcu isimleri verebilir misiniz?" sorusuna Gençlerbirliği'nin hocası Bursaspor'dan Ömer ve Volkan, Antalya'nın sağ beki ve Galatasaray'lı Arda'nın yanında Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez'in takımına her zaman destek olduğunu ve iyi performans sergilediğini belireterek beğendiğini belirtmesi diye cevap veririm size... Geçen sezon bu "futbol elitlerinin" dilinden Sabri düşmezken, Galatasaraylı topçu bu sene bolca "tükürük yalattı"... Şimdi de sırada "Deli İbo" var, Doll'un söyledikleri tam kapak oldu gece gece, başkası beğense Üzülmez'i burun kıvrılırdı ama Doll söyleyince bakalım nasıl kıvıracaklar...

4 yorum:

apaç dedi ki...

ibrahim üzülmez'in ölüsü 10 hakan kadir balta eder, nokta.

Kerim dedi ki...

Deli İbrahimi pek beğenmiyorum ama Bu adamın azmi ve efendiliği beni bitiriyo.Adam inanılmaz saygılı o derece ki bi röpörtajda aralarında 1 yaş fark olan rüştüye bile abi diyen bi adam.Tam bir anadolu delikanlısı..

metak dedi ki...

gerçekten süper tespit, futbol elitleri var bir çok ortamda sozluk vs.

Algı mekanizmasını tespit etmek biraz zor. bence genel olarak bakıldıgında aslında bir futbol zevkleri ya da hobileri yok ama bir şekilde takip de ediyorlar medyadan ordan burdan, ama içi dolu bir futbol bilgisi/vizyonu olmadigi için de, kendi geliştirdikleri/kopyaladıkları değer yargılarına göre eleştiri yapıyorlar. bu da tamamen futbolla alakası olmayan ama futbola uyarladıkları ve futbolun içinden gelmeyen yorumlar/düşünceler oluyor. futbolu ya seversin takip edersin hayatının bir parçası haline getirirsin, ya da susup oturursun. illa her konuda oldugu gibi burda da bir yorumun yada bir (güya) esprin olmak zorunda değil. futbolun bütün bu eğlencesi üzerinden dönen geyiklerden değil!, oyunun yapısı gereği izlerken insana hissettirmiş oldugu mücadele, teknik, takım ruhu vs. gibi olgulardır. yok ibo'nun birşeyi yada sabrinin bilmemnesi, değildir. bunları inceleyebileceğin binlerce magazinsel kişiler ve bunların yorumlandığı/incelendiği medya ortamları var, git onları izle!

forzaroma dedi ki...

Kanının son damlasına kadar mücadele eden,tekmeye kafa sokan deli ibo seni ayakta alkışlıyorum ve tek geçiyorum.oooooooooo deli İbrahim !!

Blog Widget by LinkWithin