1 Ocak 2010 Cuma

Sercan'ın Zor Kararı


"Şunu net olarak söyleyebilirim. Eğer Sercan Bursaspor’dan ayrılacaksa Beşiktaş’a gidecektir.Yaptığım görüşmelerde verilen tekliflere dayanarak söylüyorum, Sercan Beşiktaş yolunda…" demiş Sercan'ın menajeri Metin Korkmaz Radyosport'ta katıldığı bir programda. Haberi Miliyet'te okudum, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem, Metin Korkmaz isimli bir menajeri de olup olmadığını bilemiyorum, federasyonda Rıza Ağacık yazıyor Sercan'ın temsilcisi ama Metin Korkmaz Progol şirketinin Tanju Çolak'la beraber ortağı, yani Rıza Ağacık'ın da patronu... Bu arkadaşlar, Mehmet Topuz transferinde de baş rol oynayan kişiler, hani Beşiktaş ile Fenerbahçeyi birbirine kırdıran transfer... Şimdi Sercan için girmişler devreye... Beşiktaş'tan Batuhan+Serdar Özkan+5 milyon Euro istemişler Sercan'a karşılık... Beşiktaş ve Bursaspor kulüpleri bir uzlaşmaya varmaya çalışıyorlarmış Progol şirketinin "uzlaştırıcı danışmanlığı" eşliğinde... Onların ne yapıp edeceği beni ilgilendirmez, kazanılan kaybedilen para ne benim cebime girecek, ne de benden çıkacak, lakin ben bir tribün insanı gözüyle Sercan'ın durumunu merak etmekteyim...

Bursa Osmangazi, yani şehrin göbeğinde doğup büyümüş Sercan, Bursaspor taraftarıdır. Zaten Sercan daha 4 yaşındayken yaşanılan Intertoto zaferinden sonra kentin taraftar profilinde oldukça radikal değişiklikler meydana gelmişti, yeni yeni kendini tanıyan gençler Bursaspor'u kendilerine sevecek takım olarak seçiyor, İstanbul takımlarını destekleyenler de yaşadıkları şehrin takımına kaptırıyorlardı gönüllerini. Yeşil-beyaz'ın hakim olduğu duygu yoğunluğu zamanlarında Sercan'ın da seçeceği takım bellidir. Yaşı daha da büyüyüp, Bursa'da yaygın olan altyapı okullarına giden Sercan Yıldırım,Bursaspor küme düşerken daha 14 yaşındadır ve Bursa'daki Beşiktaş nefretinden kendini izole etmesi imkansızıdır. Altyapıdaki her topçu gibi, A takımı izlemek için mutlaka ve mutlaka Teksas tribününde yer almış olan "genç golcü", burada siyah-beyazlı takıma edilen sinkaflara da kayıtsız kalmaz, kalamaz... Hikayenin sonrası herkesin bilgisi dahilinde, şans Sercan'a güler, o da bunu değerledirir ve bugünkü "aranan" topçu sıfatını kazanır. Öz ve öz Bursa çocuğu olan Sercan şimdi sırat köprüsündedir... Okuduğumuz haberin gerçek olduğunu varsayarsak, merakla beklemekteyiz, bakalım Sercan, Samsun'u bırakıp Galatasaray'a gelen ve Avrupa gol kralı olan Tanju'nun "Sercanlaştırılmış" versiyonunu Tanju Çolak'tan dinlemeyi mi seçecek yoksa doğduğu şehrinin insanının şampiyonluk düşlerini gerçekleştirmeye mi çalışacak... 19 yaşındaki bir genç için zor karar, değil mi?

4 yorum:

M.T dedi ki...

Metin Korkmaz bir futbolcu için ''Beşiktaş'a gidecek'' diyorsa bilin ki Fenerbahçe'ye gider o topçu. Bknz. Mehmet Topuz.

Cem88 dedi ki...

galatasaraya forvet değil stoper lazım

Jordan dedi ki...

kendi icin dogru ne ise onu yapsın. ama 19 yasında bir cocugu da boyle seylerin icine sokmak ne kadar dogru bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

bursa'da bursasporlu'lar azınlıktadır.

Blog Widget by LinkWithin