12 Şubat 2011 Cumartesi

Catchings, Karakter Gösterisi & Fenerbahçe Galibiyeti


Öncelikle Tamika'ya değinmek lazım. Uzun süredir kulüp ve Catchings arasındaki görüşmeler devam ediyordu. Geldi, gelecek, gelmiyor derken tekrar Florya'dan içeri giriverdi Amerikalı yıldız. Tamika'yı uzun uzadıya anlatmayacağım. Tamika, dünyadaki en iyi 10 oyuncuyu saysanız içine rahatlıkla girer. Bana göre de en iyisi. Savunması, hızı, atletizmi,saha görüşü, liderliği, karakteri ile gittiği her takıma sınıf atlatan bir yapısı var. Ve bu alanların tümünde belli bir seviyenin üzerinde olup elit sınıfına giren tek oyuncu belki de. Kısacık bir örnek verelim: WNBA'de aktif sporcular içinde, tüm zamanların sayı, ribaunt, asist, top çalma ve blok kategorilerinin hepsinde ilk 25'e giren başka bir oyuncu yokken, Tamika bu apoleti omzuna takmış bir yıldız olarak karşımızda parlıyor. Onun takıma katkısı geçen seneki kaotik dönemde pek görülmemişti. Ancak bu sene geldiği takıma direk katkısı oldu. Nasıl mı? Birazdan geçeceğim ama öncelikle Euroleague'deki Fenerbahçe yenilgilerine değinmek gerek.

Bildiğiniz gibi Fenerbahçe'nin en önemli 2 oyuncusu Diana Taurasi ve Penny Taylor çeşitli sebeplerden ötürü takımdan ayrıldılar. Fenerbahçe onların yerini doldurdu ancak Jekabsone dışında üst seviye katkı verecek değil diğer transfer ettiği oyuncular. Bu noktada Fenerbahçe'yi yenmek daha kolay dile getirilebilirdi. Çünkü yeni gelen oyuncuların uyum süreci takımımız için bir avantajdı ancak Fenerbahçe'nin halihazırda iyi olan kadrosu yeterli mücadeleyi göstermeye de yetecekti. Kabul da ediyorum ki Fenerbahçe kendi evindeki maçı rahat kazanırdıve kazandı. Ancak 2 maçta, yani evimizde oynadığımız maçtaki kötü görüntümüz kesinlikle konuşulmalı. Galatasaray takımı kötü oynayabilir ancak karakter göstermeden, ruhsuz bir şekilde mücadele edemez. Biz taraftarları da en çok üzen buydu. Sonuçta Euroleague'den elendik ve artık kendimizi, düşüncelerimizi, lige kanalize ettik.

Evet Catchings geç geldi. Erken gelse her şey çok rahat değişebilirdi. Ve belki de Avrupa ligi maçlarında Fenere karşı bugünkü gibi bir galibiyet elde edebilir, müthiş bir karakter sergileyebilirdik. Bugün kü Fenerbahçe galibiyetini Tamika'ya bağlamak yanlış olur ancak 1 hafta içinde takımın bu şekilde evrilmesini de es geçmemek gerek. Tamika, Galatasaray forması ile ilk maçında 8/16 isabetle 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile oynadı ve en skorer isim oldu. Sanki bu kızcağız aylardır takımla çalışıyormuş ve takımın önemli bir ismiymiş gibi. Evet önemli bir ismi olacak kesinlikle ama ilk maçında takıma bu denli etkisi muazzam gerçekten. Takım da onun gelişiyle birlikte tekrar ayağa kalktı. Catchings'in bu Spartacüs vari edası ve etkisi kesinlikle çok önemli. Bugün gördük ki Işıl da rahatladı, Bahar da, Augustus da, en önemlisi Fowles da. Fowles bugün çok rahat oynadı çünkü 2'li sıkıştırmalar daha az geldi kendisine. Takımımız da yüzdeli oyunuyla ilk periyotta maçı koparacağının sinyallerini verdi. Kenardan gelenler de çok iyi katkı vererek farkın kapanmasına engel oldu. Galibiyet bu şekilde geldi ancak en önemlisi Karakter ortaya koydu Galatasaray. Kaybetmemeleri ve bir çığ etkisi ile büyümeleri dileğiyle...


Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu / İSTANBUL
Rakip: Fenerbahçe
Tarih: 12.02.2011

Tuğba Palazoğlu: (16:17, 9 sayı, 2 asist, 1 top kaybı, 3/5 şut)
Doneeka Hodges: (14:26, 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 3/5 şut)
Bahar Çağlar: (24:24, 4 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 2/5 şut)
Işıl Alben: (27:17, 9 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, 3/10 şut)
Tamika Catchings: (29:37, 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı, 8/16)
Melisa Can: (18:00, 4 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 2/3 şut)
Seimone Augustus: (31:18, 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 5/8)
Sylvia Fowles: (37:36, 16 sayı, 8 ribaund, 2 top çalma, 2 top kaybı, 8/14 şut)

1. ÇEYREK: 26-15
2. ÇEYREK: 14-22 (40-37)
3. ÇEYREK: 25-14 (65-51)
4. ÇEYREK: 11-15 (76-66)
(fotoğraflar ve istatistikler resmi siteden)

1 yorum:

ultrAstribun dedi ki...

Tamika oyuna katkısından ziyade diğer oyuncuların da oyuna dahil olmasını sağlamıştır.

Blog Widget by LinkWithin