3 Şubat 2011 Perşembe

Yazıklar Olsun "Size"

Burasıkapali.com sitesinden müthiş bir yazı, bunu sadece Beşiktaş özelinde görmeyip, tüm takımlara uyarlayabiliriz. Elinize dilinize sağlık arkadaşlar deyip, yazıyla baş başa bırakalım sizi:


Yazıklar Olsun Sana BJK TV

Az önce Beşiktaş Tv’yi izlerken kanım dondu. Muhabir elinde mikrofon semtte ve stadın çevresinde koşturuyor ve korsan ürün alan taraftarları ‘deşifre’(!) ediyor. Evet, alenen rahatsız edici bir tavırla, deşifre edercesine taraftarlarımızı kendince mahcup duruma düşürmeye çalışıyor. Bunun adını da ‘takip devam ediyor’ koyuyor.
15-16 yaşlarında bir kardeşimizi görüyor şapka alırken. Azarlamaya başlıyor..

-Ne biçim Beşiktaşlısın sen?
-…
-Bu şapka ne kadar Kartal Yuvası’nda?
-15 lira
-Burda?
-5 lira
-10 lira için mi yani?

10 lira için ne yani? Cevap ver abi 10 lira için ne.. Bu kardeşimiz gıyabında tüm taraftarlarımız adına konuşuyorum, bu çocuk maç biletini almış takımını buz gibi havada desteklemeye gelmiş. Belki 2 lira için 2 kilometre yolu fazladan yürümüştür. Belki de bir simit alıp suyla beraber karnını doyurmuştur. Sonra da Beşiktaş şapkasıyla girmek istemiştir içeri. Veya herkes formalarla gelirken bir formaya verebileceği yegane parayı veriyordur.

Ama aldığı forma siyah-beyaz, Beşiktaş armalı formadır, aklınızı başınıza devşirin. O arma sizin tapulu malınız değil. Bunu öğrenmeden televizyon kurmaya kalkmayın.

Benim için en güzel taraftar oğlunun elini tutmuş, pazardan aldığı formasıyla, parasını verip aldığı biletle Eski Açık tribüne giren babadır. Oynamayın Beşiktaş’ın yapısıyla. Olmadığı şeylere benzetmeye kalkmayın. Küstürmeyin Beşiktaşlı’yı. Haddinizi bilin, şaşırmayın.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin