20 Şubat 2011 Pazar

Tofaş:62 - Galatasaray:90


BBL'nin 18. haftasında Bursa deplasmanında olacağımızı söylemiştik hatırlarsanız. Maçın zor geçeceğini düşünüyordum ancak ummadığım derecede kolay geçen bir karşılaşma oldu. Tofaş, ligin sert ve mücadeleci takımlarından. Bu noktada maçın kora kor geçeceğini düşünürken, takımımız alıştığımız gibi daha ikinci periyodun ortasında maçı koparıverdi. Bu noktadan sonra zaten bir tek üçüncü periyodun ilk bölümünde direnç koymak istedi Tofaş ve o direnci de koyamayınca, kalan bölüm gençlerin performansını görme açısından iyi oldu takımımız maçı 90-62 kazanarak yolunda emin adımlarla yürümeye devam etti.

Çok fazla uzun uzadıya anlatmanın gereği yok. Bazı noktalara değinmekte fayda var: Galatasaray maça Ermal'in pota altındaki etkin oyunuyla başlayıp skoru önde götürmüştü. İlk periyot attığımız 30 sayı + bir unsur iken, yediğimiz 22 sayı da tam tersi bir unsur olarak göze çarpmıştı. İkinci periyodun başında 20-5'lik Galatasaray serisinde savunmanın tam anlamıyla oturup oyuna giren her oyuncunun ortaya koyduğu performans çok önemliydi. Bu seri sırasında Rakip Tofaş'a sadece bir basket şansı tanımamız da savunmamımızın övünülecek yönüdür. İlk periyotta yenen 22 sayının ardından savunmanın oturması sonucu yenen 12 sayı da ha keza. İlk yarıyı 17 sayı farkla 51-34 önde geçen takımımızda oyuna giren her oyuncunun sayı ile tanışması da bir başka önemli noktaydı.

3. periyodun başında Tofaş'ın biraz direnç koyduğunu söylemiştik ancak dediğim gibi sadece bir düşüncü olmakla sınırlı kaldı bu anlayış. Bu bölümde Tofaş'lı Rowe ile Tutku arasında yaşanan tartışma sonrası Tutku'nun attığı 14 sayı günün güzl hikayesiydi. Adeta Rowe'a olan kızgınlığını potadan çıkardı Tutku. Gelişen bölümde de maç 28 sayı farkla lehimize sonuçalnmış oldu. Takımdaki tüm oyuncuların süre aldığı ve 5 oyuncunun çifta haneli skor ürettiği maçta en skorer oyuncu Tutku Açık oldu. Attığı 20 sayı önemli fakat bugün bir kez daha takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu, bütünleştirici bir parça olduğunu tekrar göstermiş oldu. Ayrıca 32 attığımız 32 basketi 20 asistle karşılamış durumda olmamız da yine takım halinde oynadığımızda neler yapabileceğimizi gösteren önemli bir istatistik. Yüksek iki sayı yüzdemizi(23/30) de unutmamak gerekir. Bugünkü maçın bana göre en önemli göstergesi ise tam kadro olduğumuzda, sakatlıksız bir dönem geçirdiğimizde üst düzey performans ortaya koyabileceğimizi bir kez daha kanıtlamamız oldu. Ligin geri kalanında sakatlıktan, şanssızlıktan, nazarlardan uzak bir dönem geçiririz inşallah.

SALON: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Recep Ankaralı, İsmail Aydın, Osman Sinan İşgüder

TOFAŞ (62): Jason Rowe 11 (5 ribaund- 4 asist), Osman Orçun Göllü 2, Austin Melvin Nichols 11 (4 ribaund), Uğur Dokuyan 2 (1 asist), Can Altıntığ 5 (1 ribaund), İnanç Koç 3 (3 ribaund- 2 asist), Can Özcan 4 (1 ribaund- 3 asist), Jurica Zaza 15 (3 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman 8 (5 ribaund), Fırat Töz 1 (3 ribaund- 1 asist), Onur Aydın (4 ribaund- 1 asist), Doğan Şenli (3 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (90): Joshua Ian Shipp 11 (2 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 11 (5 asist), Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 4 (4 ribaund), Tutku Açık 20 (3 ribaund- 3 asist), Luska Andric 6 (4 ribaund), Radoslav Rancik 5 (3 ribaund- 3 asist), Haluk Yıldırım 6 (1 ribaund- 4 asist), Evren Büker (2 ribaund),Sertaç Şanlı 2 (1 ribaund), Ermal Kurtoğlu 15 (4 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-30
2. PERİYOT: 12-21
3. PERİYOT: 10-19
4. PERİYOT: 18-20

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin