20 Ocak 2009 Salı

Kupa Kuraları


Okulun son günleri yaklaştığından dolayı, not girme telaşı, evrak tamamlama uğraşı derken bugun blogu sahipsiz bıraktık. Gözbek'te Kurtköy'de yapmış oldukları Atlantis alışveriş merkezindeki MOL mağzasındaki indirimle uğraşmakta, blogu iyice boşladı. Günün önemli gelişmesi Fortis Türkiye Kupasında Çeyrek final kuraları çekildi ve eşleşmeler şu şekilde oldu:

Fenerbahçe

-

Bursapor

Galatasaray

-

Sivasspor

Antalyaspor

-

Beşiktaş

Denizlispor

-

Ankaraspor


Çift maçlı eleme usulüne göre oynanacak mücadelelrin ilki 28 Ocakta, diğeri de 4 Şubatta oyananack. Aslında bu günler sembolik, çünkü Lig TV bütün maçları canlı yayınlayacağı için 2-3 farklı güne dağılacak maçlar, ki federasyon sitesinde "Türkiye Futbol Federasyonu gerekli gördüğü takdirde maç tarihleri değiştirebilecek" diye not düşmüş... Kuralara bakarsakhoş karşılaşmalar çıkmış ortaya, ilk maçın Kadıköy'de olması Bursaspor için avantaj, eğer grup maçlarındakinden daha iyi mücadele edip, tek farklı bir yenilgiyle bursaya dönerlerse, taraftarın da desteği ile ilk dörde kalabilirler. Zaten Bursaspor taraftarı Ertuğrul Hocayı "Bu sene kupa getir bize" tezahüratları ile karşılaşmıştı, yani yeşil timsahta hedef kupa bu sene, oyuncular ve taraftar da daha farklı motive olacak maçlara. Fenerbahçe de artık bu yıl "20 küsür yıldır şeytanın kırılmayan bacağını kırmak bir kenear,parçalamak" amacında. Galatasaray ise Sivas'la bir ay içerisinde üç kere karşılaşacak. Bir Sivas, bir Sami Yen, Bi' daha Sivas... Bakalım bu gel gitlerden ne sonuç çıkacak. Bu maçlarda şüphe yok ki en hırslı oynayacak kişi Mehmet Yıldız olacaktır... Hava şartları da Sivaslıların istediği şekilde giderse Galatasaray için zor bir kura olabilir Sivas. Cimbom, Sami Yen'de taraftarının önünde Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarında oynadığı o "müthiş oyunlarından" birini oynarsa, 2-3 fark yapar Sivas'a ve İç Anadolu'ya "kar topu" oynamaya gider... Diğer kurada kaderin cilvesi olarak Şifo'yu Beşiktaş'ın önüne çıkardı. İkinci maçı İnönüne'de oynayacak olmaları siyah-beyazlılar için şans olarak gözükse de, ligin ilk maçını unutmamak lazım. Beşiktaşlılar da kupa maçları arasında ligte de Antalya ile karşılaşacaklar, bakalım kim lige asılacak, kim kupaya göreceğiz ki Antalya iki kulvarda da koşmak istiyor, tıpkı Mustafa Denizli gibi... Denizlispor-Ankaraspor eşleşmesinden de Aykut'un takımı bir üst tura çıkar...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

O değil de hocam bu nasıl bir sistemdir? Aynı grupta karşılaşan takımlar yine birbine çıkabiliyor. Aynı zamanda 2 grup birincisi olan Sivas ve Galatasaray birbiriyle eşleşebiliyor. Anlayan varsa beri gelsin.

Blog Widget by LinkWithin