25 Ağustos 2009 Salı

Fenerbahçe Diyarbakırspor'u Hep Yener Mi?



Dün geceki olaylı Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçından sonra sarı-lacivertli takımın başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulunurken şöyle cümleler sarf etti: "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Diyarbakır'ın rakibi değiller. Bizim burada yenmemiz gayet doğal. Diyarbakır seyircisi bu tip davranışlarda bulunursa tekrar geldiği yere düşer. Başkanları çok güzel takım yapmış. Bir kez daha tebrik ediyorum. Bu tür olaylara gireceklerine takımlarına destek olsunlar." Bu açıklamadan sonra hemen aklıma 2001 senesinde Fenerbahçe'nin Diyarbakır'da 2-1 yenilmesi ve Fenerbahçe taraftarının havaalanında takıma ve teknik direktör Mustafa Denizli'ye karşı göstermiş olduğu tepki geldi, hatta bu mağlubiyet Fenerbahçe'de bardağı taşıran son damla olmuş, Denizli'nin görevine son verilmişti. Ayrıca, biraz istatistik araştırması yapınca karşıma daha ilginç bir tablo çıktı: Diyarbakırspor ile Fenerbahçe'nın dün geceye kadar Diyarbakır'da oynadıkları 9 maçın 3ünü Fenerbahçe, 4ünü Diyarbakırspor kazanmış, 2 maç da beraber bitmiş, yani başkanın dediği gibi sarı-lacivertlilerin "burada yenmesi gayet doğal" değilmiş...

4 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

kaldı ki fener hep yenmiş bile olsaydı bunu demek, demeyi akıl etmek, demenin normal olduğunu düşünmek aziz'in başka bir lafını aklıma getiriyor: "maçları saha dışında kazanmayı öğrendik"

Melih Carter dedi ki...

uuuuuu bu cok aci oldu :D

Adsız dedi ki...

Cümle tam olarak şöyle :

Ben bir Diyarbakırlı olarak söylüyorum: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, bu üç büyük takım Diyarbakırspor'un rakibi değiller. Bu takımlar yenebilirler Diyarbakırspor'u. Üç netice de olabilir, ama genelde bu takımlar kazanırlar ve giderler.

Aziz Yıldırım'ın mantıklı olan bir konuşmasına ilk defa denk geldim sizde onu eleştirdiniz.Ve malesef yanlış yerden.

Puskas dedi ki...

Evet gazeteler gibi konuşmanın dikkat çekebilecek yerini çekmişsiniz.Olaylar ile ilgili çok yerinde bir açıklama yaptı bence.Sadece eleştirmek için eleştirmeye gerek yok.Birsürü yanlış açıklama, yanlış hareket yapmış olsa da bu açıklaması gayet mantıklı ve doğruydu.

Blog Widget by LinkWithin