19 Mayıs 2010 Çarşamba

Unutun Bursa'nın Şampiyonluğunu


"Özellikle belli bir televizyon kanalı ligin temiz olmadığını her fırsatta dile getirdi. Rakip takımların kalecilerinin ayarlandığı, kolay goller attığımız iddia edildi. Sırasıyla Leo Franco, Murat Şahin, İvecia ve son olarak Serkan Kırıntılı’nın maç sattığı iddiaları dile getirildi. Milli takımda sayısız kere forma giymiş eski bir futbolcu, Fenerbahçe şampiyon olmasın diye Galatasaray’ın Bursaspor’la oynayacağı maçı kaybedeceğini iddia etti. Hızını alamadı maçtan sonra Keita maçı kazanmak istemedi, oynamadı dedi. Ulusal basında yazan bir gazeteci, önce Ankaragücü’nün sonra Trabzonspor’un maçlarını bize bilerek kaybedeceğini, iddia etti. Bir başka köşe yazarı Beşiktaş’ın santraforu Bobo’nun Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı futbolcumuz Alex ile olan arkadaşlığı sebebi ile dışarı attığını iddia etti. "

Şekip Mosturoğlu


"Önce can sonra canan diyen Melih Gökçek 'Bursa şampiyon olsun’ demektedir. Buradaki can ve canan arasında Bursa’nın yerini anlamıyorum. Belediye başkanları sporun içinde olamazlar. Hangi sıfatla Gökçek bu yorumları yapabilmektedir. Ankaragücü futbolcusu telefon etti ve şu rakamı teklif etti diyebilmektedir. Acaba bunları kendileri mi yaptırdı.
***
Beşiktaş kalecisi Rüştü Kasımpaşa oyuncularını arıyor, Sivas’ı arıyor. Kendisine
haber gönderdim, inşallah Bursa’da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez diye. Serkan, Murat, Ivesa, Franco.. Hata yaptı bunlar. Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin bu şahısları aramadım desin. Senle ne işi var bunun. Beşiktaş kalecisin ne işi var bunlarla?Fenerbahçe’yi yenin demenin ne anlamı var. Bursa’da yediği gol de bana şaibeli geliyor."

Aziz Yıldırım


"20 yıldır futbolun içindeyim. Kendi takımlarımda da diğer takımlarda da çok arkadaşım var. Kasımpaşa, Ankaragücü, Trabzonsporlu oyuncuları aradığım iddia ediliyor. Böyle bir şey varsa ispat etsinler. Bunu ispat ederlerse de futbolu yarın bırakırım."

Rüştü Reçber


"Oyuncumuz “Yenilin” dememiştir, tehdit etmemiştir, para teklifinde bulunmamıştır. Ancak burada hayret edilmesi ve sorgulanması gereken mesele, oyuncumuz Rüştü Reçber'in bu oyuncuları araması değil, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’nın kendilerinin rakibi olantakımlardaki bu oyuncuların Rüştü'yle görüştüklerini bilecek, Rüştü’nün gönderdiği telefon mesajlarını okuyacak kadar hayatlarının içinde nasıl olabildiğidir.
***
Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş maçından iki gün önce kendi kardeşini Rüştü Reçber'e göndererek, onun Bursaspor maçında farklı bir çizgide maççıkarması konusunda uyarmasını kamuoyuna nasıl açıklayacağını hep birlikte merak ediyoruz."

Beşiktaş Spor Kulübü


"Göreceksiniz Aziz Yıldırım 3-5 gün sonra 'Melih Gökçek'e yanlış yapmışım' diyerek özür dileyecek''

Melih Gökçek

Bugün öğle saatlerinde Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları ve ona gelen tepkilerden bazılarını ajansspor sitesinden alarak yukarıya yapıştırdık... Bugün gazetelerin internet sitelerinde yer alan bu tartışmalar, yarın yurdun dört bir yanına dağıtılan gazetelerde yer alacak, televizyonlarda bunlarla ilgili konuşmalar yapılacak, o birini suçlayacak, diğerini onun bir falsosunu açıklayacak, yalan, dolan, gerçek ve doğru iç içe girecek vs vs vs...

Zaten daha ilk gün İstanbulluların hayali transferlerini Bursaspor'un şampiyonluğundan öne çıkarmışken basınımız, bundan sonra Ertuğrul Sağlam ve öğrencilerini iyice unutacak... Oysa, 26 küsür yıldır üç İstanbullu'nun futbol liglerinde hegamonyası sürerken, her mayıs ayında birinin şampiyon olması sonrası düğün dernek, çalgı zurna kutlanırdı memleket medyasında, gündem pek de kolay değişmezdi... Aziz Yıldırım memleket basınımıza istediği malzemeyi verdi, onlar da bunu pek güzel kullanacaklar her zaman yaptıkları gibi... Böylece sarı-lacivertli taraftarların şampiyonluğu kaybetmenin faturasını kestikleri adresler değişirken, İstanbul merkezli medyamız da kendi bildiği ve tanıdığı mecralarda at koşturmaya devam edecek...

Üç gün zor tuttular Bursaspor'u manşetlerde, beş gün bile değil, zaten Bursaspor nasıl kazandığından ziyade Fenerbahçe neden kaybettiyi yazıyorlardı, artık iyice kendi istediklerini yazacaklar, kendi köhnemiş kısır döngülerine tekrar geri dönecekler, Bursa'ya git gel oldukça zahmetliyken, oturdukları yerden haber yapmak "paha biçilmez"...

İşte bu yüzden Anadolu taraftarı bir ağızdan "Kahpe Bizans İstanbul" diye haykırıyor ya zaten...

1 yorum:

Robaggio dedi ki...

Eline sağlık. Biz ne kadar isyan etsek az ama şahsım adına artık şaşırmıyorum da, gazeteler satacak, TV'ler izlenecek, reklam gelecek vs vs. Kapitalizmin futbola yansıması başka birşey değil. Onlar istedikleri kadar yazmasınlar, konuşmasınlar. Bizim dünyamızın gerçekleri çok farklı zaten.

Blog Widget by LinkWithin