4 Şubat 2011 Cuma

"Çembere Git Şurda"

Dün gece Efes Pilsen, maç nasıl kaybedilir dersi verirken, maçı anlatan Melih Gümüşbıçak da televizyon başındakiler gibi kendinden geçti kaybedilen son topla beraber...
Kerem topla içeri daldığında ya basket ya da faul beklentimize, Kerem'in karşısındaki savunmadan çekinip, topu dışarı çıkarması sonrası Melih Gümüşbıçak coştu tabii:

"Kerem niye kendin gitmiosun?
Kerem niye kendin gitmiyosun?
Çembere git şurda!!!"

Sonuna bir "lan" ya da "a... k..." eklemediği kaldı Melih'in o hışımla söylenilen cümlenin...

Efes'liler oldukça üzülmüştür bu pozisyona, ben ise Kerem'in Galatasaray'da oynadığı günleri aklıma getirdim... O yıllardaki "çaylak" Kerem, aldığı toplarla pota altına kadar gider, hatta rahat turnike bırakacağı yerde topu çembere değil de hep yanındaki bir arkadaşına çıkarıp, sorumluluktan kaçardı. Tabii, zamanla kendini çok geliştirdi, "el yakan" son topları oynar oldu, maç kazandırdı ama dün bu işe cesaret edemedi...
Ne diyelim sağlık olsun ama
"çembere gitseydin şurda be Kerem"

4 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

futbol spikerine basketbol anlatırırlarsa bu olur zaten.Melih Gümüşbıçak kim abi ? Futbolda bile saçmalayan herifi gelip basketbol anlattırıyolar.Aklıma bu herif maç anlatırken geçen seneki Fb-Ts maçında Fb şampiyonluğu kayberken kendini yırtması geliyor.Boşta kalan topa fb'den kimse vuramayınca yokmu kimse ordaaaaa diye kendini yırtmıştı tarafsız spikerimiz !

Neyse konudan çok saptım futbol spikeri basketbol anlatmasın.

Burak Eken dedi ki...

Dünya Şampiyonası Yarı Finali'nin son topunda cesaret eden adam, bu maçta niye cesaret edemiyor, anlayamıyorum.

Unknown dedi ki...

beyler cesaretsizlikten değil. üstüne gelen adamlar 2 metrenin üstünde. Böyle bir durumda blok yiyip topu kaybetmek yerine dışarıda bir arkadaşına çıkartmak istedi. Pas seçimi doğru yanlış tartışılır ama bu sorumluluk almaktan çok 2 2m üstü adam üstüne geldiğinde mantıklı olanı yapıp dışarı çıkartmasıdır topu. doğru hareketi yakontrolsüz yaptı sadece kanımca.

sarıkırmızı dedi ki...

kafsinkaf'a hak vermemek elde değil. Bu işin ehli onlarca adam var..

Blog Widget by LinkWithin