21 Şubat 2011 Pazartesi

Levski-CSKA Derbisine Doğru#1

Levski-CSKA derbisi bu sene sezonun açılışına denk gelmiş ve Bulgaristan A Grupanın başladığı ilk haftadaki mücadele Levski'nin 1-0lık galibiyetiyle sona ermişti. Birinci devrenin uzun suren arasından sonra ligin ikinci haftası da bu cumartesi Sofya derbisiyle başlıyor. Bir hafta boyunca blogta maça yönelik haberlerle birlikte olacağız:
-Derbiye 5 gün kala maçın bilet fiyatları da açıklandı. Buna göre perşembe günü satışa çıkacak biletler 7-10-12 ve 15 levadan satılacak. CSKA taraftarına ayrılan biletler 15 levadan. Bu arada bir taraftar en çok 5 bilet alabilecekken, Levski yönetimi taraftarının bir an önce biletleri tüketmesi için çağrılara başlamış bile...
-CSKA taraftarı bilet fiyatlarından ziyade kendilerine ayrılan 3 bin biletten şikayetçi. Kulübün taraftar birliği başkanı Dimitar Angelov yaptığı açıklamada ilk maçta Levski'ye 5 bin bilet verildiğini, kendilerinin de aynı rakamı talep ettiğini belirtmiş.
-CSKA tarftarı bir yandan bilet derdindeyken, sevindirici haber Spas Delev'den geldi. 19 Şubatta Çavdar ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Delev'in derbiye yetişip yetişmeyeceği düşünülürken, genç topçunun Çarşamba günü idmanlara çıkıp, Cumartesi kadroda yer alabileceği haberi kırmızı-beyazlı taraftarın yüzünü güldürdü.
-Derbiye bir hafta kala daha önce yaşanmayan bir olay gerçekleşti ve iki kulübün taraftar liderleri Dimitar Angelov(CSKA Sofya) ve Vladimir Vladimirov (Levski Sofya) bir araya geldi ve gazetecilerin sorulatını yanıtladı. Buluşmanın satır başları aşağıda:

*Derbi öncesi her hangi bir provakasyondan yana değilim ama herkes kurallara saygılı olmalı, CSKA'da bu kadar borçla lige devam etmemeliydi. (Vladimir Vladimirov)
*Ben Levski'nin 7-8 dakika fazla oynatılarak kazandırıldığı maçlardan bahsetmiyorsam, sen de benim takımım hakkında konuşma. CSKA, Bulgar sporunu yıllardır ayakta tutan tek takımdır ve borçlarını da ödeyecektir (Dimitar Angelov)
*CSKA taraftarı maç biletlerini almaya gittiğinde stad etrafında pek fazla takılmamalı zira bildiğiniz gibi bizim çocuklar kendilerinden pek hoşlanmaz ve tadsız olaylar çıkabilir.(Vladimir Vladimirov)
*CSKA taraftarı, takımın atacağı herhangi bir golde aşırı tepki gösterip yeni yapılan kırılmaz camdan bariyeri kırmamalı. Kulüp onun için 10 bin leva ödedi. (Vladimir Vladimirov)
*İki takım arasındaki işler öfke ve şiddetle değil, konuşarak çözülür. Böyle kafeslere, barikatlara gerek yok. CSKA taraftarına verilen bilet sayısı çok az ve diğer tribünlerde de taraftarımız olabilir. ( Dimitar Angelov)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ismail Isa vs Cetin Sadula merakla bekliyorum bu maci.Ismail hazirlik kampinda cok iyi oynadi umarim bu macta sans bulur.Levski alt yapisindan yetmismis biri olarak Cetin Sadula icin de oldukca karmasik duygular icinde cikacagi bir mac olacak sanirim.

bora dedi ki...

"kırılmaz camdan bariyeri kırmamalı"

iyiymiş bu laf:)

Ogulcan dedi ki...

derbiyi izleyebileceğimiz link var mı varsa bunu paylaşırmısınız ultrasmovement blog yazarı

ultras/Movement dedi ki...

Maç gunu link yayınlarız blogta...

Blog Widget by LinkWithin