22 Şubat 2011 Salı

Levski-CSKA Derbisine Doğru#2

*Başkent Soyfa'nın Georghi Asparuhov stadında Cumartesi günü 18.00'de oynanacak olan Levski-CSKA maçını yönetecek hakem belirlendi: Anton Genov. Genov'un yardımcılıklarını da Nikolai Angelov ve Vesselin Mishev olacak.
*CSKA taraftarını derbiden çok daha fazla ilgilendiren olay ise bu gece voleyboldaki kritik karşılaşmaydı. Daha önceki turda Ziraat Bankasını eleyen CSKA Sofya voleybol takımı, bu gece de Kedzierzyn Kozle takımını 3-0 geçerek rövanş için büyük avantaj sağladı ve finale de yaklaştı. CEV Kupası yarı final maçının oynandığı salonu tıka basa doldururken kırmızı-beyazlı taraftarlar, Polonya takımını ise sadece diplomatlardan ve iş adamlarından oluşan 17 kişilik bir grup destekledi.
*Kulüpler derbiye hazırlanırken, emniyet kuvvetleri de hazırlıklara başladılar bile. İki kulübün taraftardan sorumlu yöneticileri ve taraftar grubu liderleri ile bir araya gelen Sofya emniyetinden yetkililer, maçın sorunsuz geçmesi adına her türlü tedbiri aldılar. Maça girişte CSKA taraftarı polis eskortu eşliğinde stada alınacakken, maç bitiminde de ilk olarak ev sahibi tribünleri boşaltacakken, CSKA'lılar yaklaşık 40 dakika sonra yine polis gözetiminde Georghi Asparuhov stadını terk edecekler. Maçta görev alacak polis sayısı ise açıklanmadı...
*CSKA'nın başarılı oyuncusu Markinyos için Levski derbisi Bulgaristan'da oynayacağı son derbi olabilir zira Side'de yapılan kamp sırasında Rus ekiplerinin de gözdesi olan Brezilyalı oyuncu, Rus menajerlerin sıkı takibi altında ve derbide göstereceği performans onun transferini de etkileyecektir.
*Maçın oynanacağı gün Sofya'da yağmur dinecek ve havanın soğumasıyla beraber de kar yağışı başlayacak. Maç saatinde sıcaklığın 0 derece cıvarında olması beklenmekte.
*CSKA ile bir kaç gündür idmanlara çıkan eski golcüleri Emil Gargorov eğer Steaua Bükreş ile sözleşme imzalamzsa, CSKA ile anlaşıp derbide görev alabilir.
*Daha önce Levski ile şampiyonluk yaşayan Slavia Sofya'nın teknik direktörü Velev ise maç öncesi oldukça ilginç bir tahminde bulundu. Maçı Levski'nin 2-1 kazanacağını söyleyen hoca, Levski'nin galibiyet golünü CSKA'lı oyuncuların kendi kalelerine atacaklarını belirtti.

2 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

maçı izleyebileceğimiz bi televizyon yayını falan olacakmı varmı bilgi ?

ultras/Movement dedi ki...

kafsinkaf,
maç Bulgaristan'ın BTV Action kanalından yayınlabacak ve uydu üzerinden şifreli lakin internetten takip edilebilecek.
Maç gunu linkleri yayınlayacağım...

Blog Widget by LinkWithin