13 Şubat 2011 Pazar

Şaka Mısın Habertürk?


Gazeteci, gazetecilik mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir şeklinde tanımlanır bir çok kaynakta. Bir olay gerçekleşir, ardından da gazeteci bunu okuyucularına doğru bir şekilde yansıtmakla sorumludur. Peki bizde bu iş nasıl yapılır? İşte size habertürkte çıkan bir yazı ve işin aslı astarı:

Yukarda print screeni aldığımız haber 13 Şubat 2011 Pazar günü saat 12.12 itibarı ile htspor.com sitesinden alınmıştır. Ne yazmışlar:
Romanya Milli Takımı’nın Euro 2012 elemelerinde aldığı kötü sonuçların ardından görevden alınmasına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Razvan Lucescu’nun koltuğu iyice sallanıyor.

Romanya Futbol Federasyonu, resmi açıklama yapmasa da, el altından hoca arıyor.
Bu konuda “Milli takımı kim çalıştırsın?” başlıklı kamuoyu araştırmasında Lucescu’nun yerine en güçlü aday olarak Dan Petrescu gösteriliyor.

Listede G.Saray’ın hocası Hagi de yer alıyor. Ancak Rumen halkı, milli takımı için ‘Giga’yı
daha önce yaşadığı başarısız milli serüven nedeniyle istemiyor. Hagi, %7.22’lik oy
oranıyla ancak sondan 1. sırada yer alabildi.

Romanya Milli Takımın hocası kesin olarak görevden alınıyormuş. Federasyon anket yapmış, Hagi istenmiyormuş...

Bu haberi yapanlar araştırma yapmamış, biz işi araştırdık ve bakın ne çıktı karşımıza:

Romanya Futbol Federasyonu resmi sitesinde başkan Mircea Sandu'nun yapmış olduğu açıklamadan satır başlarını inceleyelim. Ne demiş başkan:
-Şimdiki hocamız Razvan Lucescu'yu görevden alacağımız haberleri tamamen asılsızdır. Romanya Futbol Federasyonun herhangi bir B planı yoktur ve tek hedefi EURO2012 elemelerine konsantre olmaktır.
-Lucescu, bizden ve Rumen futbol çevrelerinden saygı ve güveni hak etmektedir.
-Kamuoyunun enerjisi ve düşüncesi önümüzdeki Bosna ve Lüksemburg maçlarına çevrilmelidir.
-Teknik direktörlük için ismi geçen hocalardan Cosmin Olaroiu, Dorinel Munteanu, Ioan Sabau ve Dan Petrescu gibi genç ve gelecek vaad eden biri.
-Yukardaki hocalar gibi Gino Iorgulescu ile de görüştüm ama bunu aracılarla değil, kural olarak doğrudan yaptım.

Peki bu açıklamanın tarihi ve saati ne? 12 Şubat 2011 saat 16.26.

Rumenler bir gün evvel "Biz hocamızdan memnunuz, kendisiyle yola devam edeceğiz, görevden alınacağı haberleri asılsızdır" derken, bizim gazetemiz bir gün sonra "Razvan Lucescu'nun görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor" şeklinde tam tersi bir haber yayınlamakta...

Şaka gibi değil mi?

Bu neden yapılmakta?

Bu ülkede kaç kişinin umrunda ki Rumen milli takımının hocasının kim olacağı? Hiç kimsenin desek yeridir ama işin kıyısından kenarından Hagi'ye dokundurmak var ya, işte bu zevkin tadı anlatılmaz, tarifi yapılmaz...

Şaka mısın Habertürk?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yahu Bu Habertürkü kaale almayın Erhan Telli denyosu dün bir haber yapıyo Sözleşmesi bitenler kısmına Anıl Dilaveride yazıyo daha 1,5 ay evvel adamın sözleşmesi 2015 sonuna kadar uzatılmış haberi yok, böylesi de haberci gazeteci oluyo, bıraktım araştırmayı olanı doğru versinler yeter.

Blog Widget by LinkWithin