2 Ekim 2009 Cuma

Galatasaray:1-1:Sturm Graz


Uzun uzun maç analizlerinden sıkılırım, çoğunun da ilk paragrafını okuduktan sonra sonun ne olabileceğini anlayacak yaşta futbolun içinde yetiştim, bir de maçın arkasından 10 küsür saat geçmişse, pek de bir anlamı yoktur yazılanların, zira topçular artık o maçı geride bırakmış, bir sonraki maçın havasına girmişlerdir bile... Dün gece de maçtan sonra, çekyata bir uzanayım, gece boyunca maçı yazarım dedim ama ne mümkün, uyandığımda güneş açmış, işe gitme vakti diyordu duvardaki saat... Yazamadık maç yazısını o anki duygularla, sihridir bu blogtaki yazıların sıcağı sıcağına yazılmaları, "dumanı üstündeki" duyguların yansımalarıdır u/M blog maç yazıları... Bunun için af dilerken, maçla ilgili bir kaç kelam ederek noktalayalım sözleri: Bazen top sevmez ya sizi, ne yaparsanız yapın, hangi taktikle ıynarsanzı oynayın, olmayınca olmaz ya, dün de bunu yaşadık, girmeyince girmedi meşin yuvarlak misafirlerin kalesine. Adamların hakkını yemeyelim, iyi savunma yaptılar, iyi alan daralttılar, gözü kapalı saldırmadılar bizim kaleye, hadlerini bilerek oynadılar ve istedikleri bir puanı kaptılar. Bizimkiler de alkışı hak etti, son dakikalarda bile "rastgele" doldur-boşalt yerine, Rijkaard'ın verdiği tatktiği uygulamak için didindiler durdular, topu geçirecek iğne deliği aradılar Graz savunmasında ama beceremediler... Sağlık olsun diyelim... Hakem mi? O şimdi memleketinde maçın videosunu izliyordur, sıcak bir kahve eşliğinde?

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler
: Hendrikus S.H. Nijhuis, Coen Droste, J.F. Hans Olde Olthof (Hollanda)
Galatasaray
: Franco, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan, Mehmet Topal (Dk. 77 Mustafa), Ayhan (Dk. 61 Kewell), Keita, Elano, Arda, Baros (Dk. 86 Nonda)
Sturm Graz:
Gratzei, Ehrenreich, Schildenfeld, Sonnleitner, Kaldelaki, Hlinka, Weber, Bukva (Dk. 76 Prettenthaler), Muratoviç, Jantscher, Beichler (Dk. 89 Lacriç)
Goller: Dk. 45+1 Beichler (Sturm Graz), Dk. 63 Baros (Galatasaray)
Sarı kartlar:
Dk. 67 Emre Aşık, Dk. 73 Sabri (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin