9 Şubat 2010 Salı

Özgür Dirim Özkan Röportajı

ultras/Movement takipçileri iyi bilirler, blogta başta bizim memleketin futbol olayları olmak üzere, dünyanın bir çok yerine ait futbol olaylarından haberdar oldukça yazarız çizeriz ama özellikle de Bulgaristan futboluna ayrı bir sempatimiz vardır. Geçen gün google analyticsi karıştırırken fark ettim ki bizim blogtan bir çok kişinin ikinci uğrak yeri de Bosna Futbol Kültürü blogu yani Özgür Dirim Özkan'ın blogu. Peki kimdir Özgür Dirim Özkan derseniz, Balkan futbolu ve Bosna futbolu üzerinde bu ülkede akademik seviyede araştırmalar yapan bir akademisyen, belki de "güzel oyun futbol sevdalısı bir Gençerbirlikli" diye anılmak isteyecek hoş sohbet bir dostumuz. Yenilsen De Yensen De'nin Bosna Hersek-Türkiye maçı öncesi yapılan yayınında tanışma fırsatı bulduğumuz Özgür ile u/M blog için röportaj yapma fikri doğdu geçen günler Balkan futbolu takipçilerine sürpriz yapmak adına, kendisine teklifimizi ilettik ve memnun olacağını belirterek kabul etti, biz de zaman kaybetmeden başlatıyoruz röportajı... Buyrun sorun sorularınızı, Özgür Dirim Özkan yanıtlasın...
***Sorular iletildi, Dirim bize en kısa sürede yanıtlayacağını bildirdi, kendisi şu an bir proje ile yoğun bir meşguliyet içinde, kolay gelsin diyoruz...

5 yorum:

Gençay Ergez dedi ki...

bir Gençlerbirliği taraftarı olarak soruyorum. Bosna futbolunda da Gençlerbirliği'ne yönetimsel ve taraftar yapısı bakımından benzettiği bir takım var mı?

gözbek dedi ki...

1. Bence Bosna Hersek'in en büyük sorunu sadece futbolda değil diğer tüm iş alanlarında da Bosnali olan kişilerin kendi memleketine sahip çıkmaması ve geleceği diğer ülkelerin vatandaşı olarak araması. İbrahimoviç Bosna asıllı İsveç forması giyen biri olarak bunun en büyük örneği.

Bosna Hersek devletinin ve federasyonunun bu konuyla ilgili bir çalışması veya projeleri var mıdır?

2. Gençlerbirliği'nin kendine ait bir stadı olmalı mı? Olmalıysa kaç kişilik ve ankaranın neresinde? Gençlerbirliği'nin az ama öz taraftar potansiyeline sahip olmasından memnun mu yoksa yönetimden taraftar sayısını artıracak planlar yapmasını bekliyor mu?

ultras/Movement dedi ki...

Bosna Hersek milli takımına Saffet Susiç'in Teknik Direktör ve Baliç'in de yardımcı antrenör olması konusundaki fikirlerin nelerdir?

Adsız dedi ki...

Balkan futbolu hakkında bilgi edinmek için takip etmemizi önerdiğiniz siteler nelerdir?

Yunus Tak

FutbolMania dedi ki...

eski bir futbolsever olarak soruyorum bir insan futboldan bu kadar anlamazken neden futbolu istigal alani olarak secer

Blog Widget by LinkWithin