15 Ocak 2011 Cumartesi

Derbiye 40 Gün Kala Sofya'da Olaylar Başladı


Bulgaristan'da liglere ara verilmiş, takımlar ligin ikinci devresi için başta Antalya'da olmak üzere Yunanistan ve Kıbrıs gibi sıcak bölgelerde hazırlıklarını sürdürüken, Bulgar polisi ise son günlerde başkent Sofya'da CSKA ve Levski taraftarları arasında çıkan ve bir taraftarın hayati tehlikeyi atlatamadığı olayları aydınlatmakla meşgul.

Herşey CSKA Sofya voleybol takımının Unterhaching takımıyla çarşamba akşamı oynadığı karşılaşma sonrası kırmızı-beyaz forma ve elinde bayrakla evine dönen bir taraftarın Levski'li "holiganlar" tarafından sıkıştırılıp bıçaklanması ile başladı. Bunu öğrenen CSKA'lı ultralar, telefon ve e-mail ile rakipleriyle sözleşip, Levski Fan Club'ın yakınlarındaki Todor Alexandrov caddesinde buluşup, sokak kavgasına tutuştular. Sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga, polisin olayı haber alıp gelmesiyle dağıldı lakin polis Ulusal Stadyumun G Sektör giriş kapısının yanında bıçaklanmış bir CSKA taraftarı buldu ve hastaneye kaldırdı yaralı taraftar...

Bulgar polisine göre olaylar orada sona ermedi ve CSKA'lı taraftarların maç öncesi toplanma yeri olan Ariana Gölü çevresinde de üçüncü bir kavga meydana geldi. 24-26 yaşlarındaki gençlerin karıştığı ve polisin gelmesiyle dağılan iki gruptan geriye yaralanmış ve hastaneye kaldırılan 5-6 taraftar kaldı.

Bu olayların ardından bugünlerde Sofya'da Bulgar polisi 26 Şubatta oynanacak olan CSKA-Levski maçına kadar durumu sakinleştirip, yeni olayların çıkmaması adına alarma geçmiş durumda, lakin taraftarların durulacağı beklenmiyor. Geçen çarşamba CSKA'lı taraftarlar Vasil Levski stadının önüne "26 Şubatta savaş başlıyor, CSKA ya da ölüm" yazmışlardı sprey boyalarla, olayların meydana geldiği Todor Alexandrov'daki bir duvara ise bugünlerde Levskililer "Savaş başladı. Levski ya da ölüm" diye cevabı yapıştırmışlar bile...

1 yorum:

WarBlood dedi ki...

Eastern Plays filminde de bu rekabetten kesitler gösterilmişti.Diğer dünya derbilerinin gerisinde kalsa da,oldukça ateşli yaşandığı görünüyor.

Blog Widget by LinkWithin