22 Ocak 2011 Cumartesi

Erdemir:75 - Galatasaray:74


Dün içime doğmuş gibi "ismini anarken tahtalara vuracağımız bir takım" olduğumu söylemiştim. İtiraf ediyorum ilk önce ben vurmadım. Sosyo-kültürel yapımızda bu tarz inançlar var, evet. Ancak biz bunları işin nazire kısmı olarak görüp bugünkü maç özeline geçiş yapalım.
Dün maç haberini girdikten sonra öğrendim 3 sakatla Ereğli'ye doğru yol aldığımızı. Kimdi bu isimler derseniz; Caner,Shipp ve Evren... Bunların üstüne Tutku ve Ermal'de eklenmiş bugün. Ermal az da olsa süre alsa da Tutku hiç oynayamadı. Haliyle rotasyon da daraldı. Erdemir gibi sahasında iyi oynayan ve ligdeki konumu da göz önüne koyulduğunda daha da bir maça asılnası beklenen bir rakibe karşı oynadığınız düşünüldüğünde bunlar ciddi eksik. Oktay Mahmuti'nin kadrosu her ne kadar geniş olsa da böylesine önemli bir maçta gençlerin katkısı ön plana çıkmış olacaktı. Gençlerden Göksenin kritik basketlerle katkı verdi ancak Sertaç ve Melih için aynı sözcükleri kullanamayacağız.

Takımımızın savunma sistemindeki önemli dişlilerden Shipp, Evren ve Caner'in yokluğunda savunmada ilk yarıda iyi performans göstersek de 2. devrenin sonunda anlamsız top kayıpları düşen savunma dozajı ile devreyi 47-39 geride kapatmak zorunda kaldık. Biz bu sayfalarda hakemlere fazla yüklenmeyiz ancak; Oktay Hoca'nın itirazına anında teknik faulü çalmaları, faul pozisyonlarını es geçmeleri, ev sahibine tanınan primlerin fazla olmasına da değinmeden geçemeyeceğim. Ancak ilk yarıda yenen 47 sayının da tek sorumlusu hakemler değil tabiki. Bizim savunmada çok ciddi delikler bıraktığımız ayan beyan ortadaydı.
İkinci yarıya toparlanarak başlayan takımımız fark periyodun başında 12'ye çıksa bile adım adım gelerek farkı kapamayı başardı. İlk bölümde 4.30 dakika rakibine sayı şansı tanımasa da sonradan Erdemir koçu Ahmet Çakı aldığı molalarla takımını ateşlemesini bildi. Son periyoda da 64-64 eşitlikle girilmiş oldu. Bu devrede bulduğumuz 25 sayı maç boyunca en yüksek skora ulaştığımız periyot oalrak da kayıtlara geçmiş oldu.

Son periyoda aynı istek ve arzu ile başlayan takımımızda periyodun ortalarına doğru yavaş yavaş yorgunluk belirtileri seziliyordu. Sakat olan Ermal'in bu bölümde attığı 6 sayı ile takımı skorda dengede tuttuğunu belirtmekte yarar var. Son bölümde 2.50 kala Ereğli ekibi farkı 4 sayıya kadar çıkarsa da Ermal'in katkıları ve son savunma arzumuz ile maçı son topa taşımayı başardık. Bu bölümde öne geçme fırsatı elimize geçti ancak bu noktada da şansızlık ön plandaydı. Son topda hakemin Jerry Johnson'a çaldığı faul düdüğü aynı zamanda maçın sonu demekti. Erdemir'li Hakan Demirel ilk serbest atışında isabet bulduktan sonra ikincisini akıllıca bir hareketle kaçırıp Galatasaray'ın mola almasını engelldi ve maç 75-74 aleyhimize sonuçlanarak, yenilgi sayımız 4'e çıktı.

Son topta Johnson'ın faul yapmadığını düşünüyorum ancak; bu durum, maçı hakemler hediye etti anlamına gelmiyor. Öncelikle Erdemir'in hakkını teslim etmek gerek. Ereğli ekibi bugün iyi bir savunma ve hücum karakteri yansıttı sahaya. Erdemir'de Altan 20 sayı ile ön plana çıktı ve attığı üçlükler takımımızın direncini kıracak nitelikteydi. Bizde ise Jerry Johnson 19 sayı-5 asist-4 ribaund ile oynayarak katkı verdi. Bugün en çok aradığımız isimlerden bir Tutku'ydu. Johnson ve Rochestie iyi oynasalar da takımı yönetme konusunda sıkıntı yaşadılar. O noktada yıllanmış şarap Haluk'un büyük katkısı galibiyete yetmedi. Sakatlığın bu kadar bolduğu ve Avrupa kupası maçlarının da etkisiyle maç trafiğinin yoğun olması azizliğine uğradı takımımız. Bu galibiyeti ancak bu şekilde açıklayabiliriz. Sakatlıklar olmasa çok daha etkili bir Galatasaray izleyebilirdik. Çünkü bence bu performansımız gerçek performansımızın yarısı bile değil. Sakatlıklar tam anlamıyla atlatıldığı sürece de ligin geri kalanında çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum...

SALON: Erdemir
HAKEMLER: Engin Kennerman, Ahmet Ersan Ergüler, Tekin Özübir

ERDEMİR (75): Lamar Johnson 2 (5 ribaund- 2 asist), Altan Erol 20 (1 ribaund), Melih Yıldız, Berent Kavaklıoğlu 3, Eren Beyaz, James Thomas 4 (13 ribaund), Antwain Barbour 15 (3 ribaund- 3 asist), Erkan Veyseloğlu 16 (9 ribaund- 2 asist), Hakan Demirel 9 (3 ribaund- 3 asist), Emre Ekim 6 (1 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Jerry Johnson 19 (4 ribaund- 5 asist), Melih Mahmutoğlu (2 ribaund), Göksenin Köksal 8 (1 ribaund), Preston Shumpert (3 ribaund- 2 asist), Taylor Rochestie 12 (4 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 3 (1 ribaund), Radoslav Rancik 4 (1 ribaund- 4 asist), Haluk Yıldırım 10 (6 ribaund- 5 asist), Sertaç Şanlı 6 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 12 (1 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-23
2. PERİYOT: 25-16
3. PERİYOT: 17-25
4. PERİYOT: 11-10
(fotoğraflar ve istatistikler www.tbf.org.tr'den)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin