29 Ocak 2011 Cumartesi

"Maç Kaybedebiliriz, Kimliğimizi Asla"


Oktay Mahmuti basketbol adamlığının yanında bence bir düşünür, filozof... Söylediği her söz, mantalitesi, basketbola ve hayata bakış açısı yıllardır farklı oldu. Bu farklılık zaten onu diğerlendiren ayırıp elit sınıfa soktu. Oktay hoca GSTV'ye 3 maçlık yenilgi serisi sonrası düşüncelerini iletmiş. Ben başlığı ntvspor.net'ten aldım. Birazdan okuyacağınız röportaj ise resmi siteden. Oktay Mahmuti gibi bir değerin kulübümüzün basketol yapılanmasında bir numaralı adam olmasından dolayı son derece mutluyum. Onlar yürüyedursunlar...
-------------------------------------------------------------------------------------
Oktay Mahmuti: "Mücadelemizi ve Rekabetçi Kimliğimizi Kaybetmeyeceğiz"

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti, takımın son durumunu Galatasaray Televizyonu’na değerlendirdi.

Estudiantes maçıyla birlikte üç maç üst üste mağlubiyet söz konusu oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz, siz bunu herhangi bir nedene bağlıyor musunuz?

Bundan önceki iki maça baktığınız zaman, son saniyelerde toplar bizim elimizde olmasına rağmen kaybettiğimiz mücadeleler. Bunlar sporun içinde var olan şeyler. Estudiantes maçındaysa bir türlü oyun kontrolünü elimize alamadık ve kaybettik. Ama hiçbir maçın, hiçbir tanesinde mücadele eksikliği yoktu. Tabii ki bizim içimizde sıkıntılar var, biz bunların arkasına saklanmak istemiyoruz. Mazeretlerde bulunmak istemiyoruz.

Sıkıntılardan kastım, sakatlıklar ve tam kadro çalışamamanın getirdiği durumlar. Bu kadro hep beraber çalışırken bütün olan bir kadro. Bunu son dönemde yaşayamıyoruz. Ama kalkıp da bizim hiçbir zaman maç kaybetmeyeceğimiz söylenmez, kaybedebiliriz. Kaybetmeyeceğimiz tek şey rekabetçi kimliğimiz. Dolayısıyla bundan sonra da böyle devam edecektir.

Açıkçası küçük de bir sitem etmek istiyorum. Estudiantes maçında iyi bir Avrupa Kupası başlangıcından sonra çok az bir seyirci kitlesine karşı önemli bir karşılaşma oynadık. Umarım cumartesi günü seyirci bizle beraber olur ve bizim arkamızda olur.

Yine söylüyorum, biz maç kaybedebiliriz, bundan sonra da kaybedeceğiz, başka maçlar da kaybetmiş olacağız, bunlar sporun içinde var olan şeyler, ama kaybetmeyeceğimiz bir şey var. O da bizim mücadelemiz ve bizim rekabetçi kimliğimiz. Onu her zaman sahaya yansıtacağız. Dolayısıyla bunu gören her Galatasaraylı da bu şekilde bilsin ve bundan sonraki maçlarda bize destek olsun.

Pınar Karşıyaka formda bir takım, Avrupa Kupası ve ligde bir ritm yakalamış durumda. Teknik olarak, takımdaki son durumla beraber Karşıyaka maçını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizde sakatlıklarda çok büyük bir düzelme yok açıkçası. Problemlerimiz devam ediyor. Karşıyaka takımı oturmuş bir kadroya sahip ve iyi bir basketbol oynayan bir takım. Avrupa Kupası’nda başarılı bir takım. Zor bir maç olacaktır ama biz Türkiye Ligi’nde bütün maçlara aynı şekilde yaklaşıyoruz. Önemli olan bizim sahada neler yapacağımız.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin