29 Haziran 2008 Pazar

Kupa Tribünde


Eskiden güzel bir geleneğimiz vardı, final maçını kazanan takım şeref tribününe çıkar ve oyuncular teker teker madalyalarını aldıktan sonra takım kaptanına kazanılan kupa takdim edilir ve kaptan kupayı havaya kaldırdığı anda büyük bir coşku yaşanırdı tribünlerde. Tabii, daha sonra oyuncular sahaya iner, yarısı çıplak, yarısı sırtında rakibin forması tribünleri dolaşırlardı... Daha sonraları "endüstriyel futbolun" bir icadı olarak kupa saha içine yerleştirilen platform üzerinde oyunculara verilip, arkalarından konfetiler atılmaya başlandı...Maksat televizyonların daha iyi görüntü alması, foto muhabirlerinin net kareler çekmesi... Eskiye özlem içinde olan benim gibiler için sevindirici bir haber Platini'den geldi... "Büyük Başkan" bu gece kupayı tribünde vereceğini açıklamış, tıpkı kendisinin 84 yılında İspanya'yı yendikten sonra kaldırdığı gibi...

4 yorum:

gözbek dedi ki...

bence yeni sistem daha doğru. şeref tribününde verilen kupayı sahadakilerin yarısı göremiyor. Mesela Glatasarayın son şampiyonluk kupasında kimse kupayı doğru düzgün göremedi.

Unknown dedi ki...

bence sahada verilmesi daha doğru. saha da savaştılar saha da alsınlar kupayı. hem tribünlerle de yaşarlar o sevinci. protokolle değil. "endüstriyel futbol" la alakalı olduğunu sanmıyorum. ki alakalıysa da en son ilgilenilecek şeydir bence kupa töreni.

Semt Aşığı dedi ki...

platini biz alsaydık kupatı gelin uefa nın deposundan alın derdi hırvatistan maçındaki golden sonraki surat ifadesi bana bunu verdi. :)

kenzavey dedi ki...

kupanın şeref tribününden verilmesi televizyondan izeyenlere daha fazla haz veriyor ama herkesin görmesi açısından sahada verilmesi daha doğru gibi,insanlar o kupayı görebilmek için geliyor ne de olsa stada.

Blog Widget by LinkWithin