22 Eylül 2009 Salı

Ciddiyet!



Gri Kapüşon blogtan Parken u/M blogta ısınma turları atmaya devam ediyor. Bu geceki Kasımpaşa-Galatasaray maçına dair izlenimleri ve yorumları aşağıda... Klavyesine sağlık diyoruz, yeni yazılarını bekliyoruz...

Favori olmak kolay değildir. İlk golü bulan sen değilsen, oyun o gece istediğin yönde gitmiyorsa ilerleyen dakikalar sırtındaki yükü ikiyle çarpar. O ağırlık seni ya oyundan düşürür ya da oyun disiplinini korumanı sağlar ve sabrını pekiştirir. Galalatasaray bu gece disiplini elden bırakmayan ve sabreden “favori”ydi.

Golü yiyip geriye düşmemize rağmen agresiflik ve mücadeleden ödün vermedik bu da bize galibiyeti getirdi. Arada sinirlerine hakim olamayan futbolcularımız olsa da hakem bu siniri ikiyle çarpsa da Güntekin Onay’ın yorumuyla özellikle ikinci yarıda “ o çok koşan ve ısıran Galatasaray” vardı sahada ve sonuca ulaşmasını bildik.

Öncelikle Kasımpaşa için bir not düşelim. Üç büyüklere karşı nasıl oynanması gerekiyor diye bir genelleme yapılsa işte öyle oynadılar. Gayet agresif, ikili mücadelelere korkmadan giren ve en güzeli de pas yapmaya çalışan bir Kasımpaşa vardı sahada.

Bu Kasımpaşa karşısında geriye düşünce de acaba mı demekten alamadım kendimi. Her büyük takımın lig karnesinde o senenin sürpriz sayılan bir mağlubiyeti olduğu da düşünülürse bir ara terler bastı.

Neyse ki ikinci yarı ben bu sazı çalarım diyen Galatasaray golleri buldu ve seriyi devam ettirdi. Bu sene bilmiyorum dikkatinizi çekti mi üç puan gidiyor mu acaba dediğimiz bir maçta daha kenar yönetimin değişiklikleri sonrası goller ve beraberinde puanlar geldi. Bunun bir tesadüf olmadığına inanmam için aynı şeyin birkaç kere daha tekrarlanması gerekiyor. Biraz fazla garanticiyiz ama…

Oyunun genelinde top hakimiyetinin bizde olmamasından ötürü oyundan yine memnun kalmadım. Geriye düşmemizin de etkisiyle hızla gol arama çabaları orta sahada geniş boşluklar bırakmamıza neden oldu. Savunmada Topal ve Sarp tüm gayretlerini gösterseler de hücumda takımla bir olamıyorlar. İlerleyen haftalarda özellikle önemli rakiplerle oynarken sıkıntı yaşayabiliriz. Ayrıca Elano artık kendini hissettirmeli. Ayhan Akman nerdesin ?

Savunmada Caner’i alışma periyodunda olduğu için geçiyor Emre Aşık’a bir kez daha saygılarımızı gönderiyoruz. Takımın olmasa da geminin kaptanısın Emre.

Leo kaldığı yerden devam ediyor.

Hücumda ise srrtı kaleye dönük her şekilde top alabilen ayağında istediği şekilde top tutabilen ve top dağıtabilen forvetimiz Nonda’nın neden gönderilmek istediğini anlayamayan ben bu gece kendisiyle bir kez daha iftihar ettim. Hep böyle kal cana yakın.

***

Ligde en rahat geçmesi beklenen maçımız bence derbi de dahil en zor maçımızdı. Fakat takımın sabrı ve disiplini konusunda bir şeyler görmemizi sağladığı için iyi ki de zor geçti dedirtti.

Eskişehir maçıyla birlikte programız daha da ağırlaşacak fazla sakatlık vermeden yolumuza devam etmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin