8 Eylül 2009 Salı

Emre'ye Milli Maç Ödülü Olacak Mı?


Liglere milli maç arası verilmeden evvel oynanan Fenerbahçe-Manisaspor karşılaşmasında rakibine küfür eden ve her zamanki gibi tehdit eden Emre, hakemin olaya seyirci kalmayıp kendisini kırımızı kart ile cezalandırmasından sonra hakemin de üzerine yürümüş ve omuz darbesiyle Tolga Özkalfa'yı iteklemişti. Bu hareketlerin cezası olarak da 3 maç oynamama kararı çıkmış, herkes Emre'ye bu ders olur diyerek cezayı onaylamıştı. Liglerin harareti, yerini Estonya ve Bosna Hersek heyecanına bırakmış, Emre'nin de Kayseri'deki maçta Arda ile beraber galibiyetin mimarlarından olması ise 5 numaralı futbolcuya karşı herkesin sempatik bakmasına vesile olmuştu. Dün itibarı ile Fenerbahçe yönetimi Tahkim Kuruluna başvurarak oyuncularının 3 maçlık cezasının 2ye indirilmesi talebinde bulunmuş. Tahkim kurulu kararını bugün açıklayacakmış, çok kritik bir maç öncesi. Acaba diyorum Emre'nin Estonya maçındaki performansını görüp, final niteliğindeki Bosna Hersek maçı öncesi kendisine moral vermek adına cezasında bir indirim söz konusu olabilir mi? Malum biz mantığı ile değil duygularıyla hareket eden bir toplumuz, bu uğurda yazılı kanunları çiğnemek durumunda olsak da...

2 yorum:

gomongo dedi ki...

Akil-mantik standartlarina gore cuk oturmus, Turkiye ligi standartlarina gore ise fazla bir cezadir. Turkiye liginde ben kendimi bildim bileli cezalar(sahsi fikrim)az verilir.

Ama Turkiye standartlari gecen seneki olayli macta Arda ve Semih'e de ayni cezayi -3 er mac- uygun gormus. Duz mantikla Turk futbolunda cezai islemlerden sorumlu kurullar bu olaylarin hepsini ayni sekilde algilamis, diyebiliriz, yani esit gormus.

Sizce esit mi? bence degil. O zaman bu kararlardan biri adil degil.

Ha belki bu bir milattir(umarim), bugunden sonra cezalar akil-mantik cercevesinde verilecektir, onu da bundan sonraki cezalarda benzer yaklasimlarda bulunulacak mi o zaman gorecegiz.

Pamukk dedi ki...

indirsinler tabi sonra bidaha yapsın gene 3 maç versinler gene indirsinler bu böyle süregitsin

Blog Widget by LinkWithin