11 Eylül 2009 Cuma

Panathinaikos Maçına Türk Taraftar Alınmayacak



Daha geçen gün NTV'deki programdan önce orada staj yapan Ali ile konuşmuştuk Yunanistan deplasmanını, hatta kendisi bütün işlemleri ayarlamış, hayatımın en büyük deplasmanı olacak diyordu, ben de ona imrenmiştim. Sonra biraz araştırdım gideckelri, oldukça sağlam gidecekti Yunanistan'a Galatasaray tayfası. Bir de buraya gelecekti sonra Panathinaikos taraftarı, güzel bir tribün rekabeti yaşanacaktı UEFA Avrupa Ligi maçında... Fakat bugün Fanatik gazetesinde şöyle bir haber yer aldı:
Avrupa Ligi F Grubu’nda Panathinaikos, Dinamo Bükreş ve Sturm Graz’la eşleşen Galatasaray, ilk sınavını 17 Eylül’de Yunan rakibine karşı deplasmanda verecek. Ligdeki Beşiktaş derbisinin ardından böylesine kritik bir maça çıkacak olan Sarı-Kırmızılı kulübe Yunan cephesinden ilginç bir çağrı geldi. Panathinaikos Kulübü yetkilileri, Galatasaraylı yöneticileri telefonla arayarak, “Türkler’i Atina’ya getirmeyin. Daha önce yaşanan sıkıntıların bir benzeri olmasın. İki camianın da başı ağrıyabilir. Eğer kabul ederseniz, biz de Yunan taraftarları İstanbul’a getirmeyiz” talebinde bulundu. Galatasaray Yönetimi de bu çağrıya olumlu yaklaştı ve talebi kabul etti. Buna göre Atina’daki Panathinaikos deplasmanına hiçbir taraftar götürülmeyecek ve Cim Bom karşılaşmayı seyircisiz oynayacak. Aynı durum Yunan temsilcisi ile 3 Aralık’ta Ali Sami Yen’de oynanacak rövanşta da rakip takım taraftarları için geçerli olacak. Yönetimin konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde resmi bir duyuru yapması bekleniyor.

Yalan olmasını umuyorduk ama çeşitli forumlarda da yasağın gerçek olduğu haberi geldi. İki ülkenin insanı geçmişten bugüne hep birbirlerine karşı düşmanca yetiştirildi ve futbol söz konusu olduğunda "ateşli" yönleri daha da ortaya çıkıp istenmeyen olayların yaşanması muhtemeldi, bu yasak böyle düşünüldüğünde anlaşılır kılınır... Ama, bir taraftarın takımını seyretme, destekleme özgürlüğünü kısıtlamak, hatta engellemek hiç bir yöneticinin tekelinde değildir. Gerekli güvenlik önlemlerini sağlayarak, Yunanistan'da Galatasaray diye bağıran bir deplasman tribünü rahatlıkla ayarlanabilirdi, aynı şekilde Sami Yen'de de...

1 yorum:

MithrandiR dedi ki...

İşim gereği bir çok yunanla muhabbet etme imkanı buluyorum. O kadar sıcakkanlılar ki resmen suni düşmanlık yaratıyorlar. Kendileri de söylüyorlar zaten tamamen devletlerarası bürokratik bir saçmalık ortaya konan. Halkların bir alıp veremediği yok.

Blog Widget by LinkWithin