16 Ekim 2009 Cuma

Atakan Pini Feliks Balali


Türkiye'ye gelip,buradan ayrılamayıp, bizden biri olmayan seçen en son futbolcu:Balili, yani Atakan Balali... İsrailli golcü Pini Balili, uzun bir bekleyişten sonra en nihayet Türkiye Cumhuriyeti kimliğini aldı. Geçen sene Sivas'ta işler rayında giderken, bu vatandaşlık konuus açılmış ve İsrailli topçunun ismini Bülent ya da uygun şeklinde değiştireceği yansımıştı medyaya ama sene sonu gmnderilince takımdan Bülent uygun defteri de Balili için kapanmış demek... Atakan ismini seçme sebebini bilemiyoruz ama hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Antalyaspor için bir yabancı kontenjanı daha açıldı böylece...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu adama taraftari oldugum galatasaray seyircisi anti-semitik tezahurat yaptiginda nefret etmistim o tribunlerden, aptal gibi futbola siyaset sokma triplerinden nefret ediyorum, bizene filistin israil olayindan.

ps

resimde cok komik cikmis ama adam yaa

aksilaz dedi ki...

Balali ymiş soyadı demek. Hayrını görsün, ancak adını sevmedim insanı işgillendiriyor...

SsemihH dedi ki...

zaten bir bu adama ihtiyaç vardı ülkemizde devşirme futbolcu olarak oynayacak buda geldi tam oldu.

turhanatakan dedi ki...

hem adaşım olmuş hem burçdaşımmış demek ki:)

bu arada başka ülkede doğup türk vatandaşlığına geçenlerin doğum yeri hanesinde sadece ülke mi yazıyormuş, yani misal tel aviv/israil falan yazması daha mı uygun olurdu acaba diye de merak ettim.

Redingot dedi ki...

Atakan isminin bir esprisi var. Fransızcada forvet, hücumcu dediğimiz mevkinin ismi yanılmıyorsam "attacquant" şeklinde yazılıp atakan diye okunan bir sözcüktür. Balili de bir röportajında bu yüzden bu ismi seçtiğini söylemişti diye hatırlıyorum.

Blog Widget by LinkWithin