17 Ekim 2009 Cumartesi

Fatih Terim Türkiye'nin En İyi Teknik Direktörüdür



"'Ama bakıyorum ki Fatih Terim gibi bir insan için bile, hayatı boyunca futbol oynamamış bir sürü insanın söyleyecek çok şeyi var. Küçüklüğümde hatırlıyorum, çok ağır mağlubiyetler alan milli takımımız, kulüp takımları vardı. Şimdi bakıyoruz, Avrupa şampiyonluğu için mücadele eden, Dünya Kupası'nı sonuna kadar zorlayan takımlar oluşturmuşuz. Biz bu düşüncelere sahipsek, bu adamın katkısı çok büyüktür. Onun sayesinde olmuştur bir yerde. İsteyen istediğini düşünebilir, ama Fatih Terim benim için Türkiye'nin en büyük teknik direktörüdür. Onunla çalıştığım için çok mutluyum. Keşke hep başımızda olsaydı, ama biliyorum ki Türk futboluna hizmetleri bitmeyecektir. Ona yardımcı olmaktansa eleştirmeyi daha çok tercih ettik. Bunlara rağmen, bunları yaptı. Herhalde yardımcı olsaydık neler yapardı. Bu söylediklerim için beni eleştireceklerse hiç umurumda değil."

12-13 yaşlarından beri Fatih Terim'le çalışmış, saha içi ve soyunma odasında onu en iyi tanıyanlardan biri olan Arda Turan böyle derken, gazete ya da televizyonda bir köşe kapmış, ücretsiz bir blog sahibi olmuş, futbolu halı saha dışında oynamamışlar Fatih Terim'i eleştirip, ona akıl verebiliyorlar. Gerçekten tuhaf değil mi?

Aynı fikirdeyiz Arda, yalnız değilsin...

5 yorum:

inönü cehennemi dedi ki...

sana ve ardaya tamamen katılıyorum keşke fatih terim gibi teknik trektörler yetişse bu ülkeye. http://futbol-futbolkolik.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

yada soyle diyelim. Fiorentina`daki basarisindan sonraki, calistigi Milan,GS ve Milli Takimlarda sadece Euro2008 deki o guzel/garip 3.luk ten baska hicbir elle tutulur basarisi bulunmayan, hatta skor/sonuclarda basarisiz olmus bir TD`u hayatinda halisahadan baska top oynamisligi olmayan insanlarin desteklemesini anlamiyorum.
Ayrica neden elestrilmesin ben bunu anlamiyorum, elestirilecektir. Hickimse imtiyazli olmamalidir. FT gecmisinde cok hizmet etmistir dogrudur, basarilari vardir dogrudur. Bu ulkenin yetistirdigi en buyuk TD dur. Dogrudur! ama bu elestrilmez anlamina gelmez, yanlislari bir doludur, bu da dogrudur.
Adsiz

Mert dedi ki...

o zaman fatih terim'i eleştiren (haklı ve mantıklı donelerle) eski futbolcuları, köşe yazarlarını, yorumcuları, teknik direktörleri ve onların kariyerlerini mi listeleyelim şimdi buraya?

arda mıdır türkiye'nin en büyük futbol otoritesi?

lafının üstüne laf olmaz mı?

biz buralarda yazıyoruz diye futbolda yanlışı doğruyu göremez miyiz kesinlikle?

arda'nın açıklamaları teknik bir yorum mudur, yoksa altında politik sebepler veya vefa yok mudur sizce?

güzel sorular değil mi?

Mesut Tok dedi ki...

Bence de sayın Fatih Terim ülkemizin yetiştirdiği en iyi teknik direktördür.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

fanatik galatasaray taraftarı ve arda hayranı olarak katılmıyorum hagi ve galatasarayın olağanüstü kadrosu sayesinde ismini duyuran kendini beğenmiş fatih terim yeteneklerinin ne kadar sınırlı olduğunu avrupa macerasında, ikinci galatasaray macerasıında ve ikinci milli serüveninde göstermiştir. dünyanın kendi çevresinde döndüğünü zanneden bu adam taktik anlamda takımlarına hiçbirşey katamıyor sadece bağırıp çağırıyor ve gaz veriyor artık gazete yazarlığı televizyon yorumculuğu gibi türk futboluna daha az zarar verecek bir mesleğe geçse çok iyi olacak genç kaptanımız da paylaşılmış psikozun bir parçası olarak ona saygı duyuyoor ama eminim o da sıkıldı

Blog Widget by LinkWithin