11 Ekim 2009 Pazar

Kim?



"Çok doğal olarak önümüzdeki günler kamuoyunda teknik direktör isimleri ile ilgili tahmin ve buna bağlı senaryolarla geçiyor olacaktır. Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol Milli Takımlar'ının yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biri olacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor olacaktır"

diyerek bitirmiş federasyon başkanı Mahmut Özgener, Fatih Terim'in istifasını kabul ettiklerini belirten demecini. Evet, İmparator görevi bıraktı, bir gün yine gelecek ulusal takımın başına ama o geçen sürede kim çalıştıracak millileri? Başkanın sıfatlarını verdiği hoca bizim memlekette yok gibi, Ertuğrul Sağlam ya da Abdullah Avcı belki diyeceğim ama Milli Takım hocalığı işi zor, Ertuğrul hoca o kadar deneyimli mi, değil, Abdullah Hocanın genç takım tecrübesi var, ama onu da düşünmez federasyon... Bir zamanların "moda" ismi Aykut Kocaman var, denenir mi, Fenerbahçe bırakır mı, muamma... Bu isimlerin üzerinden %100 mütabakat sağlanmaz memlekette.... Mustafa Denizli desek, "süper" olur diyebilecek kaç kişi var? Kısaca, hoca büyük ihtimal dışardan biri olacak... Kim? Basın Lucescu'yu yazacak duracaktır, modadır bizde ne zaman hoca lazımsa, Lucescu ilacını ortaya atmak... Shaktar'ı bırakır mı, bu maceraya atılır mı? Çok zor... Onun dışında şu an tatilde olanlardan biri benim aklıma gelmiyor ama arkadaşlar arasında espirisini yaptığımız korkunç senaryo gerçekleşmez umarım: "Fatih Terim istifa edecek, Bülent Uygun, Milli Takımın başına geçecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

rijkaard’ın hem galatasaray’ı hem de milli takımı çalıştırması gerektiğine inanıyorum..
rijkaard’ın geldiğinden beri yaptığı her konuşmayı her analizi görerek söylüyorum bu düşüncemi..böyle bir insanın türk futbolunu bir daha düşüşe geçmeyecek şekilde inşaa etmesine sebep olacağını görememek bence büyük bir hayal kırıklığı olmaya aday…
dikkatinizi çekerim hemen fener medyası başladı daum her ikisini de çalıştırsın..o da hemen atlamış böyle muazzam fırsatçı soruya ..bir de bojdanı örnek veriyorlar.. basketi hallettiler bir de futbol eksik kalmıştı…
acaba terim istifa ettikten sonra ne kadar yoğun olacak bu daum propagandası merak ediyorum..şimdiden başladılar lobisini yapmaya..biz galatasaray camiası sadece izlemekle kalacağız gibi..korktuğum başıma gelecek...rijkaard kesinlikle kaçırılmaması gereken bir nimet..bir neeskens daha bulup onu milli takımın başına koyduktan sonra rijkaard koordinatör td olarak hem milli takım hem de galatasarayı çalıştırmaması için hiçbir mani yok..hatta belki de rijkaardı tüm o dış ülke takımlarının tekliflerinden korumak için bulunabilecek yegane taktik bu olsa gerek..ama nerde bunun lobisini yapacak kişiler..
oturup sadece yeni bir planlama yapılacak bu kadar basit..neeskens cimbomun başında milli takımın başına da başka bir neeskens koyup rijkaardı iki taraflı td yapacağız..bu çok mu zor..ütopya olmadığı kesin..daumu yapmazlarsa sadece lucescu gelirse yapmazlar..ümit ederim daum kabusuna izin vermezler..ama aziz yıldırım biraz akıllıysa bunu kesinlikle önerecek ve bunu kabul ettirmeye çalışacaktır.. zaten başbakanı bu konuda ikna ettikleri an iş bitmiştir..tayyibin de fenerli olduğunu göz önünde bulundurursak federasyonu ve ligi tamamen ele geçirmek için eşi bulunmaz bir nimet..
biz galatasaraylılar hala oturup 4-3-3 ün analizini yapmaya çalışalım..çok yazık..rijkaard ın analizini yapmaya bile gerek yok..ağzından her çıkan söz bize bir tokat gibi geliyor..bunu şimdiye kadar anlamayanlara zaten anlatacak bişe yok..
umarım onu kaybettikten sonra ağlayıp sızlamayız..
şimdilik bu kadar..dertliyim çünkü göz göre göre elimizdeki fırsatı kaçıracağımıza üzülüyorum..milli takımın başına söz ve diş geçirebilecekleri birini bulup bizi yine ekran başında kıvrandırtacaklar..bu ülkenin vizyonu artık rijkaard ve onun standartındakilerin vizyonudur..daha aşağısını bu ülkeye sokmak beceriksizliğin ve basiretsizliğin örneği olarak kalacaktır..o da zaten bu federasyonda fazlasıyla mevcuttur..

saygılarımla..harun

Blog Widget by LinkWithin