2 Şubat 2010 Salı

Franco Kaleci Değil


Biz geldiğinden beri o kadar yazdık-çizdik, sallayan olmadı, şimdi de Hıncal Uluç yazmış, hani gündem yaratma gücü olan Hıncal Uluç... Bakalım bu yazıdan sonra değişen bir şey olacak mı?

Galatasaray'ın sorunu aldıkları değil, elindeki!.. Galatasaray eğer ligde ve Avrupa'da bir şey yapmak istiyorsa radikal bir karar alıp, bu kaleciyi derhal göndermeli. Derhal göndermeli. Galatasaray'ın kalesinde bu kadar kötü ve de bu kadar sorumsuz bir kaleci olmadı. Denizli maçında yaptıkları bu adamın gönderilmesi için yeter sebep değilse eğer 'Galatasaray'ın başında futboldan anlayan adam yok' demektir. Adnan Polat, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin, Rijkaard, Neeskens ve kaleci antrenörü Nezihi!.. Bu 6 ismin, 6'sını da futbolun f'sinden anlamamakla itham ediyorum. Eğer Franco'yu göndermezlerse... Bir kaleci, bir maçı satmak için ancak bunları yapabilir. Yediği golü acemiler yemez. Kapadığı köşeden yedi. İnanılır gibi değil. O topu kurtaramıyorsan, Galatasaray kalesinde ne işin var! Sadece kucağına gelenleri mi tutacak ki onları da kaçırdı. Kucağına gelen topu tutamadı. Galatasaray'ın kalecisi vakit geçirdiği için sarı kart görüyor. Kime karşı vakit geçiriyor; küme düşme adayı, tek galibiyeti Ankaraspor karşısında, o da hükmen olan bir takım karşısında... Bir tek maç kazanamamış, 13 kez yenilmiş, 4'ünde berabere kalmış, küme düşme adayı Denizli ile oynuyor ve Galatasaray kalecisi 82. dakikada vakit geçirdiği için sarı kart görüyor. Bu yetmezmiş gibi sarı kart gösterdiği için hakemi alkışlıyor. Hakem hakem olsaydı onu kırmızı kartla atardı ve o sırada Galatasaray oyuncu değiştirme haklarını kullanmış. Kırmızı kart görse, kalecisiz devam edecek Galatasaray ve de skor 2-1. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi?
BİR AÇIKLAMA YAPSINLAR
Yetmedi maçın son saniyesinde Youla'nın sırtına çarptırdı topu. Galatasaraylı oyuncular hakikaten geri zekalı olmalı. Tribünden ve televizyondan maçı izleyen herkes bu
dengesiz adama pas yapılmayacağını biliyor. Çünkü kendisine gelen pası, ne yapacağı belli olmayan bir adam. Bunu hâlâ öğrenememişler, uzatmanın son dakikasının, son saniyelerinde geri pas yaptılar. Youla'nın sırtına çarptırdığı top kaleye de girebilirdi! Neresinden bakarsan bak adam 'Ben kaleci değilim' diye bağırıyor. Ve onun arkasında Aykut gibi, Ufuk gibi Türk Milli Takımı'nda her an oynayabilecek iki adam ziyan ediliyor. Böyle bir kalecinin arkasında. Hâlâ eğer bu Franco ile oynamakta ısrar ediyorsa adını saydığım bu 6 kişiden birisi açıklama yapsın. 'Biz Franco'yu tercih ediyoruz. Çünkü...' Senin bu kadar kötü bir kalecin olduktan sonra dünyanın en iyi oyuncularını transfer etsen ne olacak? Dos Santos harikalar yaratsa, Jo muhteşem goller atsa ne olacak?

4 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Hayret herkesin ak dediğine kara diyen, kara dediğine ak diyen hıncal uluç'un franco pek şukela kalecidir demesini beklerdim.. neyse doğru söylemiş hani şu "rijkaard hoca değil, lucescu adam değil.." tespitlerinden sonra doğru bir tespit yapabilmiş..

muyek dedi ki...

Rijkaard antrenor deil, Fatih Terim antrenor degil, Franco kaleci degil, Lincoln sirk soytarisi, Nonda Afrikali 3uncu sinif adam , ee sen nesin Hincal Uluc ? Kac kurusluk yazarsin veya su zamana kadar insanlari yerip yerin dibine sokmaktan baska hayatinda fayda adina ne yaptin?

Gercekten yeter artik allah askina , birazda olumlu elestiri getir , taktir et insanlari. Yapmadiklari icin degil yaptiklari icin onore et ama nerde sende o incelik o insanlik .

Adsız dedi ki...

Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirmiş ..:)

Adsız dedi ki...

bozuk saat bile günde 2 kere doğru zamanı gösterirmiş ..:)

Blog Widget by LinkWithin