5 Ekim 2010 Salı

Beko Basketbol Ligi Yayın Hakları


Başlık her ne kadar Beko Basketbol Ligi olsa da hem Türkiye Kupasının hem de Cumhurbaşkanlığı Kupasının yayıncıları da henüz netleşmiş değil. Türkiye Kupasına 4 Cumhurbaşkanlığı Kupasına 8 gün varken hala yayıncı kuruluşları bilemiyor olmak akıl işi değil. Türkiye basketbol Federasyonu Türkiye kupası ve Cumhurbaşkanlığı kupası için geçtiğimiz cuma günü(yani 1 Ekim) son olmak üzere taliplilerin taleplerini almış bulundu. Yani bir kaç gün içinde(inşallah yarın) açıklanmasını temenni ediyoruz. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı için bir yorumda bulunamıyorum malesef. Çünkü bu konuda basketbol anlamında alt yapısı olan birçok kanal kısa sürecek bu dallarda fazla istekli olabiliyor. Bekleyip göreceğiz.
Beko basketbol ligi için ise hala muamma bir durum söz konusu. Ligin başlamasına 11 gün kalmasına rağmen bir hareketlilik söz konusu dedil. Hatta ihale usulü mü yoksa teklif toplama şeklinde mi olup olmayacağı da belli değil. Tam bir karmaşa yani. Ancak gerek medyada gerekse twitter da geçen yorumlara mukabil şu anda üç isim gündemde.
Öncelikle yine yayınlamaya en yakın olan son yayıncı kuruluş spormax kanalının bulunduğu digitürk'e değinelim. Önceki sezonlarda her hafta Maçların 2 veya 3 tanesi spormax'da bir veya duruma göre 2 tanesi de aynı gurubun kanalı SkyTurk'de yayınlanıyordu. Tabi buradaki farklılığın nedeni Premier Lig maçları. Maçların yayın saatini adeta yayıncı kuruluş belirliyordu. Her ne kadar takımlar spormax'dan memnun olsalarda bazen premier lige göre maça çıkmak kulüp yöneticilerini ve oyuncularını kızdırmıyor değildi. Ancak yine de hem oturmuş alt yapısı hem de eski yayıncı kuruluş olması dolayısıyla spormax'ın önde olduğunu söyleyelim.
Bir diğer talipli ise basketbolun kanalı NTV. NTV'yi anlatıp da saygısızlık etmeye gerek yok. Bana göre bu işi yapabilecek en iyi gurup. Caner Eler'i de kadroya katmalarıyla daha da gündeme geldiler. Kanalın spikeri İsmail Şenol sürprizler devam edecek demişti. Daha sonra Eurolig'i yayınlayacaklarını açıkladılar. Açıklama "-ler" çokluk eki il bittiğini varsayarsak hala gündemde olmaları normal diyebiliriz. Ancak Eurolig bu sezonluk onlara yetecek gibi görünüyor. Ancak NTV varsa iddia da vardır diyerek kapatalım Ntv konusunu.
Bir diğer alternatif de Devletin kanalı TRT. Trt bir ara bayağı gündemdeydi. Murat Murathanoğlu ve benim dinlemekten ve okumaktan en keyif aldığım yorumcu ve yazar Yiğiter Uluğ'un bulunması başlı başına yetiyordu. Ayrıca Pota programının emektar ismi yıllanmış şarap Avni küpeli ve Gökhan Özer de bu konuda önemli isimlerdi. Asıl iddia Murat Kosova'nın TRT'ye geçiş yapmasıyla ileri atılmıştı ama dün kendisini Ntv'de LAkers- Minnesota maçını anlatırken duyduk. Haliyle geri dönüş yaptı herhalde.
Şu arada hiç gündemde değiller desek yeridir. Neyse lafı fazla uzatmayalım ve bir an önce açıklanmasını bekleyelim yoksa Dünya Basketbol Şampiyonası sonrası muhabbetine girip can sıkıcı şeyler yazacağım konuyla ilgili...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin